PAL EROP #21: Joren Vermeersch zomerspecial

Joren Vermeersch. Foto: Stijn Derudder

Cultuuroorlog

Komiek Dave Smith: “Woke zal sterven, teveel mensen willen een alternatief”

Redactie PAL

De bekende Amerikaanse komiek Dave Smith heeft in een interview met Glenn Beck zijn visie op de invloed van woke op komedie uit de doeken gedaan. Volgens hem is de wokebeweging heel bang dat hun inspanningen op niets zullen uitdraaien. Teveel mensen snakken namelijk naar een alternatief.

Dave Smith is een komiek uit New York, maar tevens politiek commentator. In een interview met BlazeTV deed hij onlangs zijn visie uit de doeken over de invloed die woke heeft op komedie en wat de gevolgen voor komieken zijn. Veel mensen vrezen namelijk dat het onmogelijk zal zijn om een grappige show in elkaar te steken, nu iedereen zo snel op de tenen getrapt lijkt. Toch is dat volgens Smith niet helemaal waar. De wokebeweging zou namelijk best vrezen voor haar toekomst, klinkt het.

“Het lijkt erop dat de standaarden die woke stelt steeds ongelooflijker worden”, zegt Smith. “Maar dat wil zeggen dat het aantal mensen die het steunen steeds kleiner wordt, wat ervoor zorgt dat het geen duurzaam model is.” Toch is er nog steeds een risico, waarschuwt de komiek. “Indien men nog autoritairder wordt, en dus een soort jacht begint op iedereen die anders denkt, dan is er wel een risico. Het is namelijk mogelijk om een sociaal model die niemand wil toch te blijven hanteren. Kijk maar naar Noord-Korea ”

Alternatieven

Dat zal echter niet zomaar gebeuren. “In Amerika is zoiets een stuk moeilijker, zelfs in de laatste 2 jaar. Dit is nog steeds een land met miljoenen wapens, wat het moeilijk maakt om er een nieuw Noord-Korea van te maken.” Dat stemt Smith hoopvol. “Ik denk dat dit soort wokeregime bang is van hun eigen neergang en ik hoop dat het zo blijft.” Volgens Smith zijn er namelijk heel wat populaire alternatieven. “Kijk naar deze show of naar Joe Rogan. Dat soort mensen zijn zo ongelooflijk populair en er zijn heel veel mensen die een dergelijk alternatief willen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Komiek Dave Smith: “Woke zal sterven, teveel mensen willen een alternatief””

  1. De bedrijven zoals Walt Disney en consoorten zijn bij deze wel ontmaskerd! Ik heb in mijn kindertijd genoten, maar van hun huidige producties komt er niets in huis! Disney+ word de grootste flop uigeschiedenis van betaalTV

Plaats een reactie

Delen