(Photonews)

(Photonews)

Binnenland politiek

Kwart van Belgen op werkzame leeftijd is inactief

Belga Press Agency

Van de 6,7 miljoen mensen op werkzame leeftijd in België zijn er 1.667.000 inactief, blijkt uit cijfers van Statbel die donderdag in La Libre worden geanalyseerd. De werkzaamheidsgraad is daarmee nog ver verwijderd van de door Vivaldi gewenste 80 procent doelstelling in 2030.

De Nationale Bank van België maakte woensdag nog bekend dat de tewerkstelling in 2021 met 86.000 eenheden was gestegen, na het jaar 2020 dat werd getekend door corona.

Wallonië telt 605.000 inactieven, waarvan 130.000 werklozen, dit wil zeggen een arbeidsparticipatie van 65,2 procent tegenover 64,6 procent in 2020. Het Brussels Gewest is niet beter af met een werkgelegenheidsgraad van 62,2 procent, eveneens een lichte stijging, terwijl Vlaanderen met 75,3 procent het Europese gemiddelde met 3 procent overschrijdt.

De kloof tussen het noorden en het zuiden van het land is sinds het begin van de jaren tachtig gestaag gegroeid: van 5 procent in 1982 tot 8,5 procent in 2002 om vandaag 10,1 procent te bereiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Kwart van Belgen op werkzame leeftijd is inactief”

  1. Misschien was het eens niet slecht om de cijfers op te splitsen!Hoeveel kansparels die asiel kregen en die de procedure voor gezinshereniging succesvol hebben afgerond bevinden er zich in allerhande statuten lees sociale hangmatten!?Natuurlijk moeten de hardleerse autochtone beroepsdoppers en sociale hangmatbewoners eveneens duidelijk te zien zijn!Wanneer gaat België nu eindelijk de werkloosheidsuitkeringen eens beperken in tijd?Waarom willen de vakbonden de administratie van doppers niet afgeven?Is het normaal dat men als (beroepsdoppers) pensioenrechten kan opbouwen?Niemand wordt graag ontslagen maar persoonlijk denk ik dat er wel wat aan de modaliteiten kan/mag gemorreld worden!?

Plaats een reactie

Delen