N-VA en Vlaams Belang veroordelen vandalisme tegen monument voor Armeense genocide

Foto: Facebook (CAB)

Cultuuroorlog

Minstens helft van de Disney-personages is binnenkort LGBTQI+

Redactie PAL

Binnenkort zal minstens de helft van alle personages die meespelen in films of programma’s van Disney niet heteroseksueel zijn. Dat is toch wat Karey Burke, voorzitster van Disney, zou willen. Daarnaast werd al beslist dat pretparken van Disney de bezoekers niet meer zullen aanspreken met “Hallo jongens en meisjes!”

Karey Burke, die sinds december 2020 voorzitster is van Disney, heeft duidelijke eisen wanneer het op de diversiteit van personages aankomt. Zo zou een heteroseksuele Mickey Mouse, die een monogame relatie heeft met de al even heteroseksuele Minnie Mouse, er onder haar leiderschap waarschijnlijk niet gekomen zijn. Indien wel zou er minstens een extra element aan toegevoegd worden, zoals het feit dat één van hen bij de geboorte een ander geslacht had, of het gegeven dat Minnie eigenlijk ook met Donald Duck een open relatie heeft.

Woke leiding

Het kan allemaal vergezocht en overdreven klinken, maar als het van Burke afhangt, is het binnenkort realiteit. Tegen het einde van het jaar wil ze namelijk dat minstens de helft van alle personages deel uitmaakt van de LGBTQI+-gemeenschap. Volgens Burke neemt ze dit standpunt in door haar eigen situatie. “Ik zeg dit als moeder van 2 queer kinderen – waarvan één transgender is en de ander panseksueel – maar ook als leider van dit bedrijf”, klonk het.

Zij is echter niet de enige die voorstander is van meer wokeness binnen Disney. Zo is er nog Latoya Raveneau, leidinggevende op vlak van televisieproducties, die naar eigen zeggen “extra queerness” wil toevoegen in kinderprogramma’s. “De top van Disney staat helemaal open voor mijn niet-zo-geheime homoagenda”, aldus Raveneau. “Overal waar ik maar kon voegde ik queerness toe en niemand hield me tegen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Protest

Niet geheel onverwacht komen er ook heel wat negatieve reacties op de plannen van Disney. Zo neemt politiek commentator Ben Shapiro zowel Disney als CNN onder vuur. The Daily Wire, een politiek nieuwskanaal dat in 2015 door Shapiro werd opgericht, is namelijk van plan om een alternatief te creëren voor de series en films van Disney. Hoewel ze letterlijk gezegd hebben dat ze dit doen door de positie die Disney inneemt rond LGBTQI+, probeert CNN nog steeds QAnon aan het verhaal te linken.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook podcasthost Benny Johnson is helemaal niet akkoord met de weg die Disney inslaat. “Deze morgen heb ik mijn abonnement op Disney+ opgezegd, mijn aandelen in Disney verkocht, heb ik beslist nooit nog iets van Disney te kopen en zal ik nooit meer één van hun parken bezoeken”, stelt hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook vanuit politieke hoek komen er heel wat reacties. Zo zei de Republikeinse Senator Marsha Blackburn vandaag dat Disney beter wat meer bezig zou zijn met het entertainment van kinderen en minder met de indoctrinatie ervan door de linkse agenda.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Minstens helft van de Disney-personages is binnenkort LGBTQI+”

  1. Lang geleden heb ik ‘s ’n Duitse film gezien over het opkomende nazisme, waarin ’n jongen in Hitlerjugend ornaat thuiskomt, en brutaal reageert tegen z’n vader, waarop die hem ’n oorvijg geeft. Omdat de jongen hem strak gelijk een sfinx blijft aankijken, barst vader in tranen uit en jammert “Er weint nicht mehr! Er weint nicht mehr!”, waarop de HJotter nasaal reageert met “Ein deutscher Junge weint nicht”. De film was ’n aanklacht over hoe het nazisme of andere totalitaire regimes een ganse generatie kinderen volledig verprutst en misvormt.
    Waarom moet ik nu plots aan die film terugdenken als ik dit lees

  2. Als ze de woke tour opgaan, zullen ze allicht zeer zwakke content présenteren met een laag entertainment gehalte. Ze kunnen zich dan verwachten aan even goede kijkcijfers als de nakende verkiezingsuitslag van Groen.

  3. Ik denk dat Walt Disney zich al 10 keer in zijn graf heeft omgedraaid. Een quote van hem: “Life is beautiful. It’s about giving. It’s about family.”
    En nu komen deze wokies de “familie-waarden” tot op de grond afbreken en confronteren ze kinderen véél te vroeg met een boel onnozelheden en vuiligheid.
    Laat kinderen toch gewoon onbezorgd kinderen zijn, in plaats van ze met de LGBTQI++@$§ – onzin op te zadelen en ze helemaal onzeker en depressief te maken.

  4. Als dat maar niet zou uitmonden in reclame ter promotie van “barebacking” endeldarm speleologie met verschrikkelijke HIV epidemie tot gevolg, daarom ; “Safe Sex !” te allen tijde en overal.

Plaats een reactie

Delen