Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

“Nederland mag geen veilige haven worden voor vuile Russische olieplannen”

Belga Press Agency

De Oekraïense ambassade in Nederland roept de Nederlandse regering op om het “onmiddellijke vertrek” te eisen van het schip Sunny Liger, dat met een lading gasolie uit Rusland op weg is naar de haven van Amsterdam. “Nederland, wiens steun Oekraïne zeer op prijs stelt, mag geen veilige haven worden voor vuile Russische olieplannen”, stelt de ambassade in een verklaring.

Ook doet Oekraïne een beroep op de havenarbeiders in Amsterdam en de rest van Nederland: “Volg je Zweedse collega’s. Blijf van de Sunny Liger af”, zo klinkt het. “Weiger zijn lading te lossen. Word niet medeplichtig aan immorele handel die de moorden op onschuldige Oekraïense vrouwen en kinderen financiert.”

De Sunny Liger is afkomstig uit Primorsk, maar vaart niet onder Russische vlag. Daardoor gelden er geen sancties tegen het schip. Eigenlijk was de lading bestemd voor Zweden. Maar havenarbeiders daar weigerden eerder al het schip te lossen. De Sunny Liger is daarop doorgevaren in de richting van Rotterdam. Vakbond FNV liet het daar niet bij zitten en riep Nederlandse havenarbeiders op om solidair te zijn met hun Zweedse collega’s.

Momenteel ligt de Sunny Liger voor de kust voor anker en wil het de haven van Amsterdam ingaan. Maar volgens havenbedrijf Port of Amsterdam willen diensten als loodsen en slepers vanwege zorgen over de veiligheid het schip nog niet de haven in begeleiden. De gemeente Amsterdam heeft al aangegeven het onwenselijk te vinden als de Sunny Liger in de Amsterdamse haven zou gaan lossen, maar volgens een woordvoerder wordt nog overlegd met de betrokken partijen hoe het nu verder moet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over ““Nederland mag geen veilige haven worden voor vuile Russische olieplannen””

  1. Oekraïne heeft de neiging de les te spellen.
    Hun uitgerold sprekersplatform wordt wat ge-usurpeerd.

    Nederlanders zijn heus wel in staat om zelf te beslissen en wanneer -eventueel- over te gaan tot verstrenging.

    We willen geen kerkhof in Europa.

  2. En dan maar gas gaan importeren uit Qatar en het wereldkampioenschap voetbal organiseren in Qatar !
    Zelenski (Panama papers) is een acteur die ons allen wil meeslepen in een Europese oorlog en Qatar is een land waar de gastarbeiders worden behandeld als slaven. Maar ja, geld maakt veel goed, zeker voor die voetballers !

  3. van de twee moet die stand up comedian zelensky opgesloten en opgeknoopt worden,kale michel en ursula mogen naast hem hangen.Stop de toetreding tot de Navo en tot de EU,die ons veel miljarden zal kosten om Oekraîene te onderhouden,er zijn al arme landen en vreemdelingen genoeg die we onderhouden,we worden er zelf arm van;.stop dat gedoe

  4. Zeer goed dan gaat hij naar Turkije die koopt het goedkoper en verdubbelt de prijs en verkoopt aan eu.Zeer goede oplossing voor die comedian.EU moet en zal kapot.

Plaats een reactie

Delen