Uncategorized

Opnieuw terreuraanval in Israël: 2 doden en 8 gewonden bij schietpartij

Carl Deconinck

Donderdagavond sloeg er opnieuw een terrorist toe in Israël, deze keer in grootstad Tel Aviv. Twee mensen stierven, acht anderen werden gewond. Vier ervan vechten nog steeds voor hun leven. Het is al de vierde aanslag in Israël in twee weken tijd.

Initieel dacht de politie dat er verschillende schutters waren, maar iets later bleek dat het slechts om één dader ging. De dader was enige tijd voortvluchtig en de politie hield een klopjacht. Burgers werden gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Vrijdagochtend, 9 uur na de aanslag, vond de politie hem nabij een moskee in Jaffa. Na een vuurgevecht stierf de terrorist. Het bleek te gaan om de 28-jarige Raad Hazem, afkomstig uit de West Bank. Hij zou geen crimineel verleden gehad hebben.

De schietpartij vond plaats in de drukke Dizengoff straat. Er zijn heel wat cafés, restaurants en bars en op donderdag is het er altijd druk. Eerst nam de schutter een bar onder vuur, de Ilka. Die heeft een groot terras waar heel wat volk op zat. Camerabeelden bevestigen dat. Er valt te zien hoe er grote paniek ontstaat onder de mensen en ze in paniek uiteenstuiven.

Tien mensen werden met schotwonden afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Twee van hen stierven aan hun verwondingen. Het waren twee mannen van 27 en 28 jaar. Vier waren er in kritische toestand en moesten met spoed onder het mes. Vanochtend is één persoon nog steeds in kritische toestand. Twee anderen hadden ernstige verwondingen en nog twee anderen hadden lichtte verwondingen. Vier andere mensen met lichte verwondingen gingen naar andere, meer verafgelegen ziekenhuizen.

De dader zou Allahu Akbar geschreeuwd hebben. Het is de vierde terreuraanval in twee weken tijd, wat het de dodelijkste terreurgolf sinds 2006 maakt. De politie was al in een verhoogde staat van paraatheid. Er zijn ook beelden te zien van grote aantallen politiemannen en militairen die toesnelden op de plaats des onheils.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen