Inkorting Dodentocht kan op weinig begrip rekenen: "Tijd dat we onze vrijheid weer gaan verdedigen"

Illustratiebeeld. Belga Image

Uncategorized

Studente geneeskunde verwondt opzettelijk patiënt nadat hij met “she/her”-badge lacht

Redactie PAL

In de Amerikaanse staat Noord-Carolina is ophef ontstaan nadat bekend raakt dat een studente geneeskunde een patient doelbewust had verwond. Dat deed ze nadat hij gelachen zou hebben met haar badge, waar de voornaamwoorden “she/her” op stonden. De universiteit blijft desondanks wel achter de studente staan.

Kychelle Del Rosario, een geneeskundestudente aan de Wake Forest University in Noord-Carolina, is in het oog van de storm terechtgekomen nadat een tweet van haar de aandacht van het grote publiek begon te trekken. Daarin gaf ze namelijk toe dat ze doelbewust de ader van een patient gemist had met een spuit, zodat hij nog een tweede keer geprikt moest worden. De aanleiding? De patient zou gelachen hebben met de badge van Rosario, waarop haar voornaamwoorden “she/her” staan. “She/her? Ja, wat anders? Welke andere voornaamwoorden bestaan er dan nog?”, zou hij met een lacherige toon gevraagd hebben.

“Per ongeluk”

Ondertussen heeft Rosario haar verhaal aangepast. Volgens de geneeskundestudente zou ze per ongeluk naast de ader van de patient geprikt hebben toen er bloed getrokken moest worden. Daarna zou beter getraind medisch personeel het overgenomen hebben, wat dus in lijn ligt met de procedures. Velen denken echter dat ze liegt en haar verhaal heeft bijgestuurd om zo haar carrière te redden.

De school waar Rosario haar opleiding volgt blijft ondertussen achter de studente staan. Zo zou de instelling een onderzoek gedaan hebben naar de tweet en tot de conclusie gekomen zijn dat Rosario de nodige procedures gevolgd had. “Onze documenten tonen aan dat de studente onsuccesvol was in het trekken van bloed, waarna ze het geen tweede keer probeerde maar hulp vroeg.”, klink het in een statement. Er wordt dan ook gevreesd dat Rosario binnen de kortste keren weer aan de slag zal zijn, zonder dat er gepaste maatregelen werden genomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Studente geneeskunde verwondt opzettelijk patiënt nadat hij met “she/her”-badge lacht”

Plaats een reactie

Delen