Een regenboogzebrapad in de Wetstraat (Belga)

Een regenboogzebrapad in de Wetstraat (Belga)

Binnenland politiek

Al 60 steden en gemeenten vroegen een regenboogzebrapad aan

Belga Press Agency

In Vlaanderen hebben al 60 gemeenten gevraagd om een regenboogzebrapad aan te leggen aan een gewestweg. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft bekendgemaakt naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT) vandaag/dinsdag 17 mei.

Sinds eind 2021 kan elk lokaal bestuur een regenboogzebrapad laten aanleggen door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Op verschillende plaatsen is er al zo’n zebrapad geschilderd.

“Zo zetten we vanuit Vlaanderen de inclusiviteit letterlijk mee in de verf”, zegt minister Peeters. Volgens de Open Vld-minister hebben intussen 60 steden en gemeenten een regenboogzebrapad aangevraagd.

De meeste aanvragen komen uit de provincie West-Vlaanderen (22). Vanuit de provincie Vlaams-Brabant zijn er voorlopig nog maar 6 aanvragen ingediend. 

Volgens minister Peeters geven de regenboogzebrapaden “een duidelijk teken in het straatbeeld dat discriminatie, intimidatie en geweld, op welke grond dan ook, niet worden getolereerd”. De Open Vld-minister moedigt gemeenten aan een aanvraag in te dienen. “Het zou een positieve boodschap zijn mochten we volgend jaar in elke Vlaamse stad of gemeente een regenboogzebrapad in het straatbeeld zien”, meent Peeters.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

25 gedachten over “Al 60 steden en gemeenten vroegen een regenboogzebrapad aan”

  1. Het enige inclusief dat ik ken is inclusief btw dat ge moet betalen. De wegcode heeft helemaal niets met holebis te maken en is onwettig en onveilig. Als discriminatie, intimidatie en geweld, op welke grond dan ook, niet worden getolereerd, waarom subsidieert de verzopen vld dan de koran die in hoofstuk 2/24 oproept om ongelovigen te doden?

  2. Zijn die zebrapaden conform de voorschriften!Alles wat met wegcode te maken heeft is toch in KB gegoten.
    Wat wanneer iemand wordt aangereden op zulk een zebrapad en de chauffeur trekt dit voor de rechtbank?

  3. “Zo zetten we vanuit Vlaanderen de inclusiviteit letterlijk mee in de verf”. Met haar uitspraak zet de minister haar partijtje ook in de verf en tevens de Vlaamse regering voor schut. Hallo, N-VA!
    Wie thuis een zebrapad wil naar het toilet weet tot wie zich voor de verfpotten te wenden.

  4. We weten allemaal wie in onze maatschappij de homohaters zijn. En ik denk niet dat die zich door enkele gekleurde strepen op de grond zullen laten tegenhouden. Maw nutteloze verspilling van tijd en geld.

  5. gisteren had het hier geregend,
    zag iemand vallen op deze “inclusieve” zebrapaden.
    weer lekker veilig al die verf op het asfalt.
    en ze liggen er 2 weken en het kleur is voornamelijk zwart geworden.

Plaats een reactie

Delen