Elisabeth Meuleman

Uncategorized

Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea vormen derde duo voor voorzittersverkiezingen Groen

Wannes Neukermans

Nadat eerder vandaag bekend raakte dat er met Jenna Boeve en Jad Zeitouni een tweede duo aan de voorzittersverkiezingen van Groen zou deelnemen, is er nog een derde koppel ontstaan. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman en Brussels parlementslid Juan Benjumea-Moreno gaan samen de strijd aan tegen Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji enerzijds en Jenna Boeve en Jad Zeitouni anderzijds.

“Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.” Dat vertelde Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman aan De Standaard, waarna ze bekendmaakte zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. Die beslissing is vorige zaterdag gevallen, volgens Benjumea: “We hebben met heel veel mensen gesproken. Een gemeenschappelijke vriendin in de partij constateerde dat wij eigenlijk aan het hetzelfde verhaal aan het bouwen waren. “Neem eens contact met elkaar op”, zei ze en voilà, het resultaat van die gesprekken zit hier nu voor u.”

Elisabeth Meuleman is afkomstig van Oudernaarde en sinds 2009 Vlaams parlementslid voor Groen. Van 2012 tot 2014 was ze er ook fractieleider. Ze wordt binnen haar partij beschouwd als onderwijsspecialiste. Ook zegt ze zelf te strijden “voor het behoud van bos”.

Juan Benjumea-Moreno is afkomstig uit Sevilla en werd in 2019 als nieuwkomer meteen verkozen in het Brussels Parlement. Hij is jurist van opleiding en was voor zijn politieke carrière actief als advocaat, academisch assistent en beleidsjurist bij Brussel Fiscaliteit. Daar werkte hij mee aan de modernisering van de Brusselse belastingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea vormen derde duo voor voorzittersverkiezingen Groen”

  1. Laat Groen doen en onzinnige voorstellen, dwangregeltjes en beslastingen komen er sowieso aan. Naïeve natuurliefhebbers worden door hun rattenvangers het bos ingelokt en op het linkse dwaalpad geloodst.

  2. Zijn er niet genoeg Vlaamingen lid van die partij dat ze er allemaal een vreemdeling moeten bijhalen ol aan stemmen te greaken.
    Meulemans onderwijsspecialiste ? zelfsd van het kleuteronderwijs heeft ze niets begrepen. Doe zo verder de 5% grens is niet veraf

  3. Ze hebben er allemaal een excuus-allochtoon bijgenomen, zij het wel om de 2e viool te spelen natuurlijk.
    Het blijft lachen met die Woke-gekkies.
    Waarom is ons Liesbethje geen kandidaat? Vond ze geen allochtoon om mee te doen wegens te afstotelijk?

Plaats een reactie

Delen