Elon Musk drijft de spot met linkse critici die niet willen betalen voor blauw vinkje op Twitter

@elonmusk

Uncategorized

Elon Musk haalt stevig uit naar president Joe Biden

Carl Deconinck

Succesvol zakenman Elon Musk gaf in podcast The All-In podcast aan dat Amerikaans president Joe Biden volgens hem een “zeer zwak figuur” is. Ook hekelde hij het beleid, dat inflatie in de hand werkt. Volgens Musk bestaat het risico dat de VS eindigen zoals Venezuela.

De grote baas van Tesla en SpaceX vertelde dat hij in het verleden “overweldigend voor de Democraten” heeft gestemd, maar nu was hij bijzonder streng voor de partij en voor Joe Biden in het bijzonder. Hij noemde de huidige president een lege huls. Volgens Musk heeft Biden helemaal niet zoveel te vertellen. “De echte president is degene die de teleprompter bedient”, zei de Tesla-CEO. “De weg naar macht is de weg naar de autocue.”

“Ik heb het gevoel dat als iemand per ongeluk op de teleprompter leunt, het net Anchorman wordt”, voegde Elon Musk eraan toe, verwijzend naar de beroemde komische film uit 2004 waarin Ron Burgundy alles voorleest wat er op de teleprompter staat, zelfs als dat zijn carrière zou ruïneren.

Macht vakbonden

Hij vergeleek ook de huidige Amerikaanse regering met de vorige. “Deze regering lijkt niet veel gedaan te krijgen”, zei Musk. “De Trump-regering, Trump buiten beschouwing gelaten, had veel mensen in de administratie die effectief waren in het realiseren van dingen.” Daarbij onderstreepte hij de macht van de vakbonden bij de Democraten. De partij is volgens Musk gecontroleerd door “de vakbonden en door de procesadvocaten, met name de class action advocaten.” Hij stelde dat wanneer de Democraten tegen “de belangen van het volk” ingaan, dit meestal komt van de vakbonden en de procesadvocaten. “In het geval van Biden is hij gewoon te veel in de ban van de vakbonden.” De Tesla CEO stelde dat Biden de vakbonden voorrang geeft boven het publiek.

Inflatie

Een ander belangrijk thema die Elon Musk aanhaalde was inflatie, iets waar zijn medemiljardair Jeff Bezos zich ook al erg kritisch over uitliet ten aanzien van het Witte Huis. Musk leek akkoord te gaan met zijn collega.

“Ik bedoel, de voor de hand liggende reden voor inflatie is dat de overheid een ziljoen hoeveelheid meer geld heeft gedrukt dan het had, natuurlijk”, zei Musk, echoënd wat Republikeinse critici beweren. Biden zorgde met zijn economische maatregelen rond covid mee voor recordhoogtes inzake inflatie.

“De overheid kan niet veel meer cheques uitschrijven dan er binnenkomen, zonder dat er inflatie is, wanneer de omloopsnelheid van het geld constant is”, aldus de Tesla-CEO. “Als de federale overheid cheques uitschrijft, worden ze nooit geweigerd. Dus dat is effectief het creëren van meer dollars. En als er meer dollars worden gecreëerd dan de hoeveelheid goederen en diensten in de economie, dan heb, met constante omloopsnelheid van het geld, meer inflatie.” Musk onderstreepte dat dit basiseconomie is.

https://twitter.com/thejcoop/status/1526289490377158657?s=20&t=aRAr6MFpXzIYrkYQGSB5tA

Venezuela

“Als de regering gewoon enorme hoeveelheden geld zou kunnen uitgeven en tekorten er niet toe zouden doen, waarom maken we het tekort dan niet gewoon 100 keer zo groot? Het antwoord is: dat kan niet, want dan wordt de dollar in feite iets waardeloos”, merkte hij op. “Verschillende landen hebben dit experiment meerdere malen geprobeerd”, merkte Musk op. “Heb je Venezuela gezien? Zoals de arme, arme mensen van Venezuela, weet je, zij zijn gewoon slecht behandeld door hun regering.”

De economie van Venezuela werd door de socialistische regering helemaal de vernieling in gereden. Het olierijke land kende er hyperinflatie die duizelingwekkende vormen aannam. “Het is dus duidelijk dat je niet zomaar geld kunt creëren”, zei Musk. Hij benadrukte “de echte economie”, waarmee hij “de productie van goederen en diensten” bedoelde, in tegenstelling tot louter geld. Een geluid dat doet denken aan Donald Trump, die ervoor ijverde om de maakeconomie terug naar Amerika te halen.

Twitter

Musk had het ook over Twitter, het sociale mediakanaal dat hij wil kopen. “Ik denk dat er behoefte is aan een openbaar stadsplein, een digitaal stadsplein, waar mensen kunnen debatteren over allerlei onderwerpen, ook over de meest inhoudelijke”, zei hij. Om dat te laten werken, moet het platform “zo breed mogelijk inclusief” zijn en moet het “evenwichtig aanvoelen vanuit een politiek standpunt”, dat wil zeggen “niet bevooroordeeld op de ene of de andere manier.”

“De realiteit is dat Twitter, op dit moment, een zeer extreem linkse bias heeft”, aldus Musk. “En ik zou mezelf vertrouwen als een gematigde en geen Republikein of Democraat.”

Musk klaagde ook over de neergang van de staat Californië. Hij zei dat de Golden State ooit “het land van kansen” was, maar het is het land geworden van “belastingen, overregulering en rechtszaken.” Hij zei: “Er moet een soort van serieuze schoonmaak komen van de leidingen in Californië.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Elon Musk haalt stevig uit naar president Joe Biden”

Plaats een reactie

Delen