Vice-prime minister and Public Health and Social Affairs minister Frank Vandenbroucke arrives for a Kern meeting, a restricted ministers meeting in Brussels, Friday 05 March 2021. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Binnenland politiek

Frank Vandenbroucke: “Mondmaskers op openbaar vervoer niet meer nodig”

Wannes Neukermans

Zondagmiddag blikte minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in het VTM Nieuws vooruit op het Overlegcomité van 20 mei. Daarin gaf hij aan dat de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer afgeschaft zal worden. Aan de quarantaineperiodes zal niet geraakt worden.

“De circulatie van het virus is sterk gedaald, dus lijkt de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer mij niet meer nodig”, vertelde Vandenbroucke. In ziekenhuizen, wachtkamers en bij de apothekers blijft de mondmaskerplicht waarschijnlijk nog wel gelden. “Voor ouderen en kwetsbaren is het mondmasker nog altijd aangewezen”, benadrukt Vandenbroucke.

De minister van Volksgezondheid pleit er ook voor om niets te veranderen aan de quarantaineperiodes. Iedereen moet zich ook laten testen bij symptomen, vindt hij. Een nieuwe opstoot van het coronavirus dit najaar is niet uitgesloten volgens Vandenbroucke: “Het zou zelfs vreemd zijn mocht er geen golf meer komen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

20 gedachten over “Frank Vandenbroucke: “Mondmaskers op openbaar vervoer niet meer nodig””

  1. Kijk kijk; een tijdelijke versoepeling.
    Wie niet slaat hoeft ook niet te zalven, fake Franky.
    In een normale wereld zit zo’n smerige, corrupte crimineel voor jaren vast of erger.
    Maar sossen mogen ongestraft tirannie, genocide en verminking plannen en uitvoeren.
    Met goedkeuring en ondersteuning van de omgekochte msm schoothondjes.

  2. Voor alle duidelijkheid, het griepvirus en het covid-virus zijn beiden coronavirussen. De pcr test die ze al 2 jaar aan ons opdringen is voor 95 procent onbetrouwbaar, dus al men positief test, kan dit zowel een banale verkoudheid zijn of griepvirus.
    Als ge mij niet gelooft zoek het op.

  3. Bij de apotheek wel een masker. In de supermarkt ernaast hoeft het niet. Op café niet , in een vliegtuig niet, niet in een restaurant . Waar zit hier de logica ? Nog afgezien van het feit dat mondmaskers amper helpen tegen virale besmettingen via aerosols.

Plaats een reactie

Delen