Uncategorized

Gaia hekelt hypocrisie van PS over onverdoofd slachten: “Bang om religieus electoraat te verliezen”

Wannes Neukermans

Woensdagochtend protesteerden een twintigtal Gaïa-activisten aan het PS-hoofdkwartier aan de Keizerslaan in Brussel. De organisatie is verontwaardigd, omdat er in Brussel – in tegenstelling tot in Vlaanderen en Wallonië – nog steeds geen verbod is op onverdoofd slachten. “De PS is bang haar stemmen te verliezen omdat een deel van de Brusselse bevolking vooral het islamitische geloof aanhangt”, reageert voorzitter Michel Vandenbosch.

“De voornaamste reden van de PS om tegen het verbod op onbedwelmd slachten te stemmen terwijl de hoorzittingen nog niet eens afgelopen zijn”, volgens Vandenbosch, “is electoraal opportunisme. De PS is bang haar stemmen te verliezen omdat een deel van de Brusselse bevolking vooral het islamitisch geloof aanhangt.”

Electoraal belang

Volgens hem zijn echter niet álle moslims tegen onverdoofd slachten. “Sommige moslims zijn voor dit verbod omdat ze rekening houden met dierenwelzijn. Er zijn ook 18 procent van de moslims die hierover geen uitgesproken mening hebben”, aldus Vandenbosch.

Tijdens een interview met ’t Pallieterke gaf Vandenbosch ook al eens aan teleurgesteld te zijn in Ecolo en Groen. “Sommige partijen, zoals Ecolo in Brussel, verzetten zich tegen dat verbod op onverdoofd slachten met argumenten die zowel wetenschappelijk, ethisch, filosofisch als juridisch nergens op lijken. Daar is maar één verklaring voor: electoraal belang.”

https://redactie.palnws.be/2021/07/gaia-kopstuk-michel-vandenbosch-dierenwelzijn-zit-niet-echt-in-het-dna-van-groene-partijen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Gaia hekelt hypocrisie van PS over onverdoofd slachten: “Bang om religieus electoraat te verliezen””

  1. Iedereen weet dat electoraal belang primeert over dierenwelzijn bij de Brusselse sociale partijen.Enerzijds duwt de Groene Gentse afdeling vegetarisch en veganistisch door de strot van de bezoekers van de Gentse Feesten,anderszijds doen hun Brusselse collega’s net het omgekeerde voor de ‘Brusselse Offerfeesten’.
    Hoe hypocriet kunnen ‘sociale’ partijen zijn…..en dan altijd maar afgeven op rechts.

  2. Nergens staat in de koran het woord halal geschreven, wel dat ze een koe moeten slachten en sterker nog, nergens staat het woord schaap vermeld. Wat er wel vermeld staat is hoe men de ongelovigen moet doden en hoe streng allah de verschrikkelijke is in het straffen. Deze extreem linkse partijen die pretenderen discriminatie en haat tegen te gaan werken het zelf in de hand. Bravo Gaia.

  3. Voor alle duidelijkheid ben ik tegen het dierenleed dat PS en Ecolo/Groen misbruiken uit electorale gewin,zogezegd omdat het indruist tegen de godsdienstvrijheid e.d.Inderdaad moeten we hiervoor niet enkel de moslimgemeenschap met de vinger wijzen maar ook bij de joden is er onnodig dierenleed.De woorden halal en koosjer worden te pas en te onpas misbruikt.Kijk maar eens op de verpakking van sommige kruiden en specerijen in de grootkeukens/horeca daar is het woord halal ook op terug te vinden.
    We kunnen ook niet ontkennen dat er in sommige van onze slachthuizen in het verleden/heden????? waar niet halal/koosjer wordt geslacht er ook onnodig barbaars dierenleed was/is?????
    De undercover beelden die opdoken over de manier waarop (zieke) varkens/runderen uit de vrachtwagens en in de slachtboxen werden/worden geranseld waren/zijn???? degoutant en een geciviliseerde???? maatschappij onwaardig.Telkenmale ze opduiken is de directie verontwaardigd en wordt er beterschap beloofd?De dierenartsen die daar werken als controleurs van de overheid zijn in mijn ogen de naam onwaardig.Over het (Zuid-)Amerikaanse paardenvlees dat in onze winkels/supermarkten te vinden is hangt er ook een ferme zweem van dierenleed,ondanks het feit dat deze beweren dat plaatselijke controleurs erop toezien.Ik heb helemaal niets tegen mensen die vlees eten maar het wordt de hoogste tijd dat er in de EU een volwaardige commissaris komt die louter en alleen bevoegd is voor dierenwelzijn.Als ze in Brussel kunnen bepalen hoe krom en groot een banaan moet zijn vooraleer ze wordt ingevoerd en in de winkelrekken ligt is dit geen onterechte eis!?

  4. De rode en groene kiezers zijn gewoon de nuttige idioten. De dag dat de islamieten het hier overnemen worden ze als eerste op het kapblok gelegd. Wie gaat er voor hen een bloemetje leggen, kaarsje aansteken en een liedje zingen???

Plaats een reactie

Delen