Foto: Twitter (Theo Francken)

Uncategorized

N-VA-delegatie op bezoek bij Deense minister van Migratie en Integratie

Wannes Neukermans

Deze week stuurt de N-VA een delegatie naar Kopenhagen voor een reeks bezoeken in het kader van asiel- en migratiebeleid, veiligheid en justitie. Ze ontmoeten onder andere het kabinet van de kersverse minister van Migratie en Integratie, Kaare Dybvad Bek. Ook zijn voorganger en huidig minister van Justitie Mattias Tesfaye zal de N-VA-delegatie ontvangen. Daarnaast bezoeken ze onder andere de Deense Immigratiedienst, de afdeling voor Integratie, Home Guard en het Deense Terugkeeragentschap.

De N-VA-delegatie, bestaande uit onder andere Kamerlid en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese en Europees Parlementslid Assita Kanko, wil inspiratie halen bij de Denen. Sinds het aantreden van de linkse, socialistische meerderheid heerst er een streng migratie-en integratiebeleid in het Scandinavische land. Een beleid dat werkt, volgens voormalig bevoegd staatssecretaris Francken: “Daarom komen we hier vandaag luisteren naar hoe zij die succesvolle recepten omzetten naar de praktijk.”

Belang van inburgering

Voormalig Deens migratieminister Tesfaye beweerde eerder al dat het huidige Europese asielsysteem niet te verdedigen valt en in de kaarten speelt van mensensmokkelaars. Een analyse die Assita Kanko volgt: “De Denen hebben begrepen dat we er eerst en vooral voor moeten zorgen dat het illegale migratiecircuit zo snel mogelijk opdroogt.” Ze pleit opnieuw voor het Australische model, waarbij alle illegale migratie onverbiddelijk wordt teruggestuurd.

Aangezien integratie en inburgering Vlaamse bevoegdheden zijn, is ook Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese mee op werkbezoek naar Kopenhagen. Ze wijst erop dat er ook in Denemarken een streng inburgeringsbeleid is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Brussel. Daar stelt bevoegd minister Alain Maron de verplichte inburgering keer op keer uit. “Ter illustratie, dat bestaat in Vlaanderen al 18 jaar”, aldus De Vreese.

https://redactie.palnws.be/2022/04/somers-over-verplichte-inburgering-brussel-maron-hangt-mijn-voeten-uit/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “N-VA-delegatie op bezoek bij Deense minister van Migratie en Integratie”

  1. Er was voor een reis naar Australië of naar het UK zeker geen geld genoeg? Het is daar dat ze het voorbeeld moeten gaan halen: Opvang buiten het gastland en wie illegaal probeert binnen te raken komt er nooit meer legaal in!

Plaats een reactie

Delen