Viroloog Marc Van Ranst nadat hij een slagroomtaart in zijn gezicht kreeg. Foto Twitter

Viroloog Marc Van Ranst nadat hij een slagroomtaart in zijn gezicht kreeg. Foto Twitter

Uncategorized

N-VA en Vlaams Belang verzetten zich tegen nieuwe repatriëring IS-bruiden: “Jihadistische tijdbommen”

Anton Schelfaut

N-VA en Vlaams Belang zijn niet te spreken over de op til zijnde repatriëring van IS-vrouwen en hun kinderen. Daartoe werd een aantal moeders en kinderen de voorbije dagen in het gevangenenkamp van Roj bezocht door een Belgisch onderzoeksteam.

Kamerfractievoorzitter Barbara Pas (Vlaams Belang) zal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) over de nieuwe repatriëring ondervragen. “De voornaamste taak van de overheid is het instaan voor de veiligheid van de burger en daarom alleen al mag er geen enkele sprake van zijn dit geboefte terug te halen”, benadrukt ze.

Pas wijst erop dat het terughalen van zes Belgische vrouwen en hun kinderen uit Syrië het Belgische leger vorig jaar 1.151.887 euro euro kostte. “Het gaat stuk voor stuk om gewetenloze fanatici die, nadat ze dit land de rug hebben toegekeerd en naar het leven hebben gestaan, nu op kosten van de belastingbetaler zullen worden teruggevlogen”, hekelt ze.

Van Langenhove: “Jihadistische tijdbommen”

Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove treedt haar daarin bij. “Van repatriëren mag geen sprake zijn”, stelt hij. “Er moet in de eerste plaats aan de veiligheid van de mensen in dit land worden gedacht. Jihadisten, mannen en vrouwen, moeten berecht worden in de regio waar zij hun onnoemelijke misdaden hebben begaan.”

Hoeveel vrouwen er precies in aanmerking komen, is nog niet duidelijk. “Er zouden er ook enkele bij zijn die bij een vorige repatriëring nog niet wilden terugkeren en trouw bleven zweren aan IS, maar zich nu toch hebben bedacht”, schetst Van Langenhove. “Jihadistische tijdbommen die vandaag dus plots de Westerse democratieën een warm hart zijn gaan toedragen? Geen kat die dit gelooft, enkel de Belgische regering.”

Veiligheidsrisico

De repatriëring stuit ook bij N-VA-Kamerlid Koen Metsu op onbegrip. “Bij de vorige repatriëring werden zes IS-bruiden geselecteerd”, legt hij uit. “Daarvan zitten er nog slechts twee achter tralies. Dat de federale regering deze operatie nog eens wil herhalen, is onbegrijpelijk.”

Volgens Metsu is er in de eerste plaats een veiligheidsrisico aan verbonden. “Ik heb een tijd geleden zélf met enkele van die vrouwen gepraat. Die toonden amper berouw voor hun daden. Welke garanties hebben we dat deze vrouwen nu plots wel tot inkeer zijn gekomen?”, vraagt hij zich hardop af.

“Zo’n repatriëring kost bovendien handenvol geld”, besluit Metsu. “De vorige repatriëringsoperatie kostte de belastingbetaler zomaar eventjes 1,7 miljoen euro.”

https://redactie.palnws.be/2022/05/belgie-wil-opnieuw-is-vrouwen-en-kinderen-repatrieren-uit-syrie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “N-VA en Vlaams Belang verzetten zich tegen nieuwe repatriëring IS-bruiden: “Jihadistische tijdbommen””

 1. Met dat geld zou men in Pepinster enkele mensen kunnen voorzien van elektriciteit en verwarming.
  Maar die zijn niet zo belangrijk voor de premier zijn EU carrière

 2. Vivaldi zegt, met de heruitgave na 2024 voor ogen, nu al aan de kiezer: “foert!”.
  Een wederdoop van de hardleerse traditionele partijen zit er duidelijk niet aan te komen. Dit moet ook voor N-VA een waarschuwing zijn.

 3. Wat is de meerwaarde van de islam in onze beschaving? GEEN! Enkel haat door de koran die in 2/24 oproept om ongelovigen te doden en dat word gesubsidieerd door SSomers uit Mechelen. Van racisme gesproken.

 4. Europese Strijders die naar Syrië en Iran trekken om ginds voor hun geloof te gaan koppensnellen, moeten ginder berecht worden. Hun vrouwen die meeheulen voor hun goede zaak hetzelfde lot en naar hier terug komen kan niet van toepassing zijn. Hun kinderen zullen hun vaders ophemelen en vergeldingen eisen. Daarom hier passen ze niet meer en plaats ze daar in pleeggezinnen, het zal voor ons land goedkoper zijn.
  Tot op vandaag worden er nog kinderen van bij ons bestempeld als afstammeling van een Vlaamse SSer? en waarom. Omdat Vlamingen het communisme gaan bestrijden zijn na oproepen van de schoolmeesters en de kerk. Nog steeds worden Vlamingen die rechts zijn ervan verweten.

 5. Hier weten de mensen niet eens meer hoe ze hun winkelkar moeten betalen en deze anti Belg regering smijt het geld langs ramen en deuren buiten om terroristen naar hier te halen, enkel idioten staan achter zo’n debiel plan!

 6. In 2024, of liever eerder, zullen de halal-apenpokkende-gevallen nog de enige kiezers zijn voor de partijen van ConnerKonijn, LakseSander, Magnet-de-dette, Kalf-El-Veau & Jenna Balloos.
  LakseSander’s nichtenkop hoort thuis op de punt van de minaret.

Plaats een reactie

Delen