Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Opnieuw aanslag in Israël: terrorist doodt drie mensen in Elad

Carl Deconinck

Donderdag vond er opnieuw een terreuraanslag plaats in Israël. Drie mensen lieten daarbij het leven en nog een vierde persoon verkeert in kritische toestand. Meerdere mensen raakten gewond. De aanslag vond plaats op het einde van een nationale feestdag in Israël. Het is de zoveelste aanslag in relatief korte tijd.

Twee terroristen zouden verschillende mensen hebben aangevallen met een bijl en een mes. Er is ook sprake van een vuurwapen, al is het onduidelijk of dat effectief gebruikt is. De gebeurtenissen vonden plaats in een centraal gelegen stadspark van de Joods-Orthodoxe stad Elad. Drie mannen van in de veertig stierven als gevolg van de aanval en een vierde is zwaargewond. Zeven anderen werden ook geraakt.

De drie doden zijn allen mannen en veertigers. Volgens getuigenissen riepen de terroristen Allahu Akbar. De politie zette alle middelen in en begon onmiddellijk een klopjacht. Straten werden afgezet en een helikopter zocht naar de daders. Die konden bij het schrijven van dit bericht echter nog niet geïdentificeerd of gearresteerd worden.

Golf van aanslagen

Deze aanslag is de zoveelste in rij in Israël. De afgelopen weken waren er meerdere, waarbij er telkens dodelijke slachtoffers te betreuren vielen. De Israëlische overheid nam al heel wat maatregelen. De minister van Defensie, Benny Gantz sprak na de aanslag met het hoofd van het Israëlisch defensieleger (IDF), Aviv Kohavi. Voor de feestdagen van vijf en zes mei kondigde de IDF een sluiting af van de West Bank en de Gazastrook, uitgezonderd voor humanitaire, medische en uitzonderlijke gevallen, waar een toestemming voor vereist is. Die sluiting zal nu een dag langer duren. Gantz zei dat de veiligheidsdiensten een prijs voor de aanval zullen eisen.

De minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, zei dat zijn land niet zal toegeven aan terreur. “Terroristen schrikken ons niet af. De veiligheidsdiensten zullen de moordenaars en hun medeplichtigen vangen en hen verantwoordelijk houden. We zullen blijven vechten voor onze onafhankelijkheid en de veiligheid van onze burgers.”

De president van de Palestijnse autoriteiten, Mahmoud Abbas, veroordeelde ook de aanval. Hij zei dat “het doden van Palestijnse en Israëlische burgers enkel leidt tot een verder verslechten van de situatie in een periode waarbij we allen streven naar stabiliteit en escalatie willen vermijden.” Hamas, de Palestijnse groepering die sinds 2007 aan de macht is in Gaza, noemde de aanslag dan weer een “heroïsche actie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Opnieuw aanslag in Israël: terrorist doodt drie mensen in Elad”

  1. Palestijnen worden steevast ‘terroristen’ genoemd.
    Gemakkelijkshalve wordt er over het hoofd gezien dat de Israëlieten het land stelen van de Palestijnen.
    De zionisten slaan, schoppen en mishandelen Palestijnse kinderen, ouderen, vrouwen alsof het een nationale sport is. Intussen wentelen ze zich in zelfbeklag ‘ocharme, de holocaust’, maar ze vergeten wel dat ze zélf bezig zijn met de Gazacaust! De holocaust duurde maximaal zo’n 8 jaar, de Gazacaust duurt al meer dan een halve eeuw!
    Stel je voor dat de Palestijnen het kapitaal hadden van de zionisten, dan werden die laatsten als terroristen omschreven.
    Is dit politiek? Nee, ‘it’s all about the money, stupid!’

Plaats een reactie

Delen