Helft van Twittervolgers Joe Biden blijkt vals te zijn

Illustratie (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Helft van Twittervolgers Joe Biden blijkt vals te zijn

Redactie PAL

Iets meer dan 49 procent van de accounts die president Joe Biden volgen op Twitter blijkt vals te zijn. Dat bracht een audit aan het licht die op vraag van Elon Musk moet onderzoeken wat het aandeel van valse profielen op Twitter is.

Elon Musk sloot enkele weken gelden een deal met Twitter om het volledige bedrijf over te kopen voor de gigantische som van 44 miljard dollar. Daarbij gaf hij aan dat hij de vrijheid van meningsuiting op het platform wil herstellen en de algoritmes openbaar wil maken. Zo zou hij ook voormalig president Donald Trump weer toelaten op Twitter. Ten slotte beloofde hij ook om de vele valse accounts op het platform aan te pakken, waarbij hij vooral zou inzetten op authentificatie.

Valse profielen

Bij die laatste doelstelling wringt nu net het schoentje. Musk wou van Twitter weten achter hoeveel procent van de profielen op het platform geen echte mensen schuilgaan. Het gaat daarbij om valse profielen of zogenaamde ‘bots’. Twitter gaf aan dat het om maximaal 5 procent van alle accounts zou gaan, maar Musk vermoedde al snel dat die cijfers niet met de realiteit zouden stroken. Daarom zette hij zijn deal met Twitter op pauze en vroeg hij om een onderzoek te voeren naar het ware aandeel valse profielen.

Ondertussen tweette Musk al dat het aantal valse profielen waarschijnlijk hoger dan 20 procent ligt, en dat de deal niet verder kan indien geen bewijs wordt geleverd dat er in realiteit maar 5 procent nepaccounts zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/PPathole/status/1526958854642212867

Joe Biden

Bij sommige specifieke gebruikers ligt het aandeel valse volgers nog veel hoger dan de 20 procent die Musk voorspelt. Zo blijkt uit het onderzoek dat quasi de helft van de 22,3 miljoen volgers van president Joe Biden geen echte mensen zijn. Daarnaast gebruikt Joe Biden ook een persoonlijk Twitteraccount, dat 32 miljoen volgers telt. Daarvan zou 43 procent vals zijn. Ten slotte keek men ook naar het account dat gebruikt werd door Donald Trump, maar nu gearchiveerd is. Trump zou destijds door 42,4 procent valse accounts gevolgd zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Helft van Twittervolgers Joe Biden blijkt vals te zijn”

  1. Ze doen alles waarvan ze een ander beschuldigen. Bjorn en Greet Soenen : enige duiding aub of vieren jullie intussen jullie huwelijk ? Kan ook dat het niet in jullie kraam past maar dat durf ik hier niet luidop zeggen.

  2. Mijn kleinzoon van 11 slaagt er moeiteloos in om het aantal volgers aan te passen naar believen. Als ict’er op rust stond ik er gewoon bij te kijken over het gemak waarmee dit kan. Dus, al die getallen zijn even betrouwbaar als de factchecks van Knack. Niet dus.

Plaats een reactie

Delen