Elon Musk belooft bestanden die onderdrukking van de vrije meningsuiting door Twitter bewijzen vrij te geven

Copyright: CC BY-NC 3.0

Uncategorized

Verkoop Twitter gepauzeerd wegens onduidelijkheid over aantal valse accounts

Carl Deconinck

De geplande verkoop van Twitter botst op een obstakel. Elon Musk laat weten dat de verkoop even “on hold” staat. Het aandeel dook meteen naar beneden als gevolg van dit nieuws.

De veelbesproken overname van Twitter door Elon Musk gebeurde veel sneller dan verwacht. Maar nu lijkt er een kink in de kabel te zijn gekomen. De miljardair geeft aan dat er meer duidelijkheid moet komen over het aantal bots. Initiële claims van het bedrijf plaatsten dit aantal op 5 procent van het totale aantal gebruikers. De pauze die nu plaatsvindt, doet vermoeden dat het werkelijke aantal een stuk hoger ligt.

(Lees verder onder de tweet.)

Mensen stelden zich eerder al vragen bij het aantal bots en valse profielen op Twitter. Elon Musk zelf liet daar ook al opmerkingen over horen. Hij vertelde eerder dat hij met authenticatie valse accounts en bots van Twitter zou halen. Vooral bij klassieke media valt het op dat ze enorm veel volgers hebben maar amper interactie. Mogelijk kochten deze volgers om zich groter voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn.

(Lees verder onder de tweet.)

Toekomst Twitter

Het is nu maar de vraag hoe groot het werkelijke getal is en wat de weerslag ervan zal zijn op de onderhandelingen. Mogelijk is het bedrijf minder waard indien het werkte met valse cijfers. De beurs reageerde in elk geval negatief en het aandeel zakte fors in de zogenaamde ‘premarket trading’.

Het bedrijf zelf lijkt zich alvast op te maken voor het nieuwe bestuur. Daarin zal meer ruimte zijn voor vrije meningsuiting en openheid. Een algemeen directeur en een algemeen directeur inkomsten kregen al te horen dat ze mochten beschikken. Voorlopig neemt Twitter geen nieuwe mensen meer aan en zal het minder uitgeven. Het bedrijf haalde dit jaar de doelen niet qua publiek en groei. Bovendien is Musk op dat vlak ambitieuzer dan de vorige leiding. Intern reageerde de bedrijfstop misnoegd op het nieuw bewind. In elk geval lijkt de miljardair in een comfortabele onderhandelingspositie te zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen