Eric Zemmour vrijgesproken voor uitspraken rond Pétain, maar krijgt onmiddellijk nieuwe klacht aan zijn been wegens "racisme"

shutterstock

Uncategorized

Zemmour vrijgesproken na uitspraken over joden, nieuwe racismeklacht volgt snel

Carl Deconinck

Eric Zemmour had tijdens een debat verklaard dat Maarschalk Pétain er tijdens de Tweede Wereldoorlog voor gezorgd heeft dat er heel wat joden gered zijn. Verschillende zogenaamde antiracistische verenigingen hadden hierom klacht in gediend. Het hof van beroep gaf Zemmour gisteren gelijk. Maar vandaag kreeg hij al een nieuwe klacht binnen.

Afgelopen december eiste het parket van Parijs een boete van 10.000 euro tegen de voormalige columnist die in oktober 2019 op CNews had betoogd dat maarschalk Pétain Franse Joden had “gered“. De rechtbank sprak hem in eerste aanleg vrij. Het parket ging daarmee niet akkoord en diende een beroepsprocedure in. Ook dat blijkt nu een maat voor niets. De rechtbank geeft de rechtse intellectueel opnieuw gelijk.

Het ging om een debat uit oktober 2019. Zemmour sprak met journalist Bernard Henri-Levy, die bekendstaat als linksactivist. Beide heren zijn van Joodse afkomst. Ze hadden het over nationalisme en de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Bernard Henri-Levy haalde een artikel aan waarin Zemmour had gezegd dat Pétain Joden had gered. Volgens Henry-Levy was dat “verschrikkelijk”. De Franse presidentskandidaat, die sneuvelde tijdens de eerste ronde, onderstreepte dat het ging om Franse Joden en herhaalde die claim. Zemmour zei dat de historicus waarop Henry-Levy zich beriep, Robert Paxton, verkeerd was. Zemmour verwees naar het boek van Simon Epstein, Un paradoxe français, dat een bijzonder licht werpt op antisemitisme in die periode. Hij wijst erop dat een bijzonder groot deel van het Frans verzet in Londen net bestond uit nationalisten van Action Française. Verder blijkt dat collaborateurs voornamelijk uit de linkse hoek kwamen.

Nuance

Uit dit alles bleek volgens Zemmour dat de Fransen in de Tweede Wereldoorlog vooral tegen Duitsland vochten. Hij onderstreept daarbij de alliantie die de nazi’s en de communisten hadden aan het begin van de oorlog. De communisten keerden pas hun kar bij operatie Barbarossa. Dat gezegd zijnde gaf Zemmour aan dat er wel degelijk discriminatie was tegen de Joden in Frankrijk, maar uitroeiing niet aan de orde was. Alles door elkaar mengen was volgens hem verkeerd. Die nuance was niet naar de zin van zogenaamde antiracistische organisaties en ze dienden klacht in.

Tegenover die verenigingen herhaalde Zemmour nog eens zijn punt. “Ik wil herhalen wat ik zei, de cijfers spreken voor zich: in Frankrijk is 40 procent van de buitenlandse Joden uitgeroeid terwijl 90 procent van de Franse Joden het overleefde.” Waarna hij concludeerde: “Ik geef toe dat men kan betwisten wat ik zeg, maar ik zie niet in hoe wat ik zeg betwist dat Joden door Duitsers zijn uitgeroeid.”

Nieuwe klacht tegen Zemmour

Zemmour heeft in het verleden echter nog zaken gezegd die men in bepaalde hoek niet graag hoort. Opnieuw op Cnews vertelde hij aan de kijkers dat de verkopers van crack-cocaïne in Frankrijk doorgaans Senegalese illegalen zijn. Volgens de vereniging La maison des potes is dat racistisch. Het diende klacht in en hoopt ook dat de leider van Reconquête door een veroordeling zijn verkiesbaarheid zal verliezen.

“We willen dat de veroordelingen van meneer Zemmour de symbolische kant verlaten en afschrikkend zijn. Dat de angst om veroordeeld te worden tot een veroordeling tot een veroordeling van niet-verkiesbaarheid deze kandidaat en anderen ertoe aanzet om te stoppen met het verspreiden van berichten die aanzetten tot racistische haat”, vertelde Samuel Thomas, voorzitter van La maison des potes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Zemmour vrijgesproken na uitspraken over joden, nieuwe racismeklacht volgt snel”

  1. Het is typisch links om mensen monddood te maken. En SLAPP processen, laat ze in la France ook voor dit soort processen hun schadevergoedingskanon eens bovenhalen.

  2. Eric Zemmour en Robert Paxton zijn betrouwbare bronnen. Kan niet gezegd worden van antiracistische verenigingen die misbruik maken van de rechtsgang om in hun ogen dissidente meningen te intimideren en te belagen via politieke processen.

  3. De processes hebben dus angst tot doel, namelijk dat politici en andere mensen zwijgen uit angst voor een lawine aan processen en laster. Wat een méthoden !

  4. Le Vélodrome d’Hiver (Paris) waar op 16 en 17 juli 1942 op bevel van de Duitse bezetter joden werden verzameld. Het kamp van Drancy (departement van Seine-Saint-Denis) een verzamelkamp voor joden en vanaf 1942 een doorgangskamp. Beide locaties waren gelegen in de door de Duitsers bezette zone van Frankrijk. De juridische, administratieve en politieke bevoegdheid van de regering Pétain was territoriaal strict beperkt tot de niet-bezette Franse zone, Vichy Frankrijk genoemd. De regering Pétain kan dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor de acties en beleidsdaden van de Duitse overheid, in de door haar bezette Franse zone, lijkt mij.

  5. Zoals steeds : de waarheid heeft een kleur. De échte waarheid wordt bestempeld als “rechts” (what’s in a name) . De andere “kleuren” hebben de laatste tijd steeds meer forum op sociale media en nieuws. Waarom niet het echte verhaal van de geschiedenis ontleden, de fouten erkennen, de feiten onder ogen zien, de feiten in zijn historische context plaatsen enz. Na elke oorlog heeft de verliezer op alle punten ongelijk. Leer uit de geschiedenis, stop met het misbruiken van verkeerd gelopen historische feiten. De mensheid is niet perfect, niet vroeger, niet nu en als men de wereld van u bekijkt, niet voor binnenkort. Dat is net zo met het “rechtzetten van het kolonialisme”, en het racisme (slavenhandel begon met zwarten die naburige stammen/dorpen aanvielen en de mensen als slaaf verkochten aan “ons, slechte blanken”. We zouden met de arme linkse rakkers medelijden moeten hebben: “vergeef hen want ze weten niet wat ze doen”

Plaats een reactie

Delen