In beeld: Oekraïners van Kraken Regiment leggen de Russen het vuur aan de schenen

Kraken (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Amerikaans bedrijf betaalt woke werknemers om te vertrekken

Redactie PAL

Het Amerikaans bedrijf Kraken, dat zich toespitst op technologie rond cryptomunten, heeft beslist om werknemers die zich te woke gedragen de optie te geven om het bedrijf te verlaten. Volgens de CEO zorgen ze namelijk voor te veel afleiding. Daarbij worden ze nog 4 maanden lang uitbetaald.

Jesse Powell, oprichter en CEO van het technologiebedrijf Kraken, heeft genoeg van de enkelingen binnen zijn organisatie die het voor de rest verzuren. Volgens hem zorgen woke werknemers namelijk voor te veel afleiding en zorgen ze ervoor dat de andere werknemers een stuk minder productief worden. “Ze kunnen namelijk niet doorwerken wanneer getriggerde mensen hen in discussies of therapiesessies slepen”, klonk het op Twitter. Daarom koos hij voor een opvallende oplossing.

“Akkoord of vertrekken”

Volgens Powell begonnen de problemen na de coronacrisis, toen nieuwe mensen werden aangenomen die niet noodzakelijk goed binnen het bedrijf pasten. “Ze creëerden afleiding voor anderen, dus leek het ons beter om hen een uitweg te bieden”, aldus Powell. Daarom werd een intern document opgesteld waarin de krijtlijnen werden uitgetekend voor de manier waarop werknemers zich tegenover anderen moesten gedragen. Daarbij kwam het erop neer dat men moest kiezen: akkoord gaan met de inhoud, of vertrekken.

“Het is beter voor iedereen dat die mensen die zich hier niet goed voelen gewoon een nieuwe uitdaging zoeken. Daarom biedt hij hen de zogenaamde ‘jetski’ aan. “We betalen hen nog 4 maand uit, en zo kunnen ze de spreekwoordelijke jetski nemen en de zonsondergang tegemoet varen”, besluit hij. Tot nu toe zouden al zo’n 30 van de 3000 werknemers op het aanbod ingegaan zijn.

Positief onthaald

Volgens Powell zijn de reacties op het nieuwe beleid hoofdzakelijk positief. “We krijgen enorm veel steun, van mensen binnen en buiten het bedrijf”, stelt hij. “We hebben een duidelijk beleid en een missie met dit bedrijf, en op deze manier versterken we die.” Volgens Powell is iedereen klaar om weer aan het werk te gaan, nu de mensen die voor afleiding zorgden vertrokken zijn. Werknemers die toch nog op het bod zouden willen ingaan hebben daarvoor nog een week de tijd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Amerikaans bedrijf betaalt woke werknemers om te vertrekken”

  1. De wokers beginnen stilletjesvaan op hun bek te gaan maar ondertussen kunnen ze nog veel schade aanrichten. Er moeten dringend meer maatregelen tegen genomen worden. De groenen richting kiesdrempel is al een goed begin.

  2. Is het woord “afleiding” niet te neutraal, zelfs eufemistisch, voor de aanstootgevende praktijken van wokelingen? Met hun doorbetaalde vier maanden loon worden ze nog in de watten gelegd, maar het bedrijf geraakt zo tenminste van hen af.

Plaats een reactie

Delen