167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Carl Devos (UGent): “Ik zou Tom Van Grieken geen podium van anderhalf uur geven”

Anton Schelfaut

Eind mei ontstond er heel wat ophef over een gastcollege van Tom Van Grieken aan de KU Leuven. De Vlaams Belang-voorzitter gaf daar een uiteenzetting over het cordon sanitaire in het kader van het vak ‘Politieke Actualiteit’. De Gentse politicoloog Carl Devos zou de voorzitter van Vlaams Belang echter “geen podium van anderhalf uur geven”, in tegenstelling tot zijn Leuvense collega’s Steven Van Hecke en Bart Maddens. Dat zegt hij in een artikel over de ‘normalisering’ van Vlaams Belang op de website van Knack.

Het gastcollege van Van Grieken was het eerste in de geschiedenis van de KU Leuven dat door een Vlaams Belanger werd verzorgd. Het optreden deed heel wat stof opwaaien op sociale media.

Onder meer Steven Eggermont, decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen, distantieerde zich van het gastcollege. Hij gaf op Twitter een oud-student van de KU Leuven gelijk die stelde dat het gastcollege van Van Grieken de ‘safe space’ aan de universiteit bedreigt. “Zo voelt het ook voor mij. Als mens. En als decaan eigenlijk ook”, aldus Eggermont.

(Lees verder onder de tweet.)

Academische vrijheid

KU Leuven-rector Luc Sels verklaarde in een reeks tweets dat hem geen toestemming werd gevraagd voor het gastcollege. “Academische vrijheid betekent ook dat docenten vrij zijn in hun keuze van lesmateriaal alsook om gastsprekers uit te nodigen”, legde hij uit.

Voorts benadrukte Sels dat het gedachtegoed van Vlaams Belang niet “genormaliseerd” werd. “Beschaafd debatteren en argumenteren blijft een bouwsteen van ons samenlevingsmodel”, tweette hij. “Academici hebben daarin een voorbeeldfunctie.”

Toch blijft “een cordon rond racisme en discriminatie” volgens de rector nodig. “En ja: Vlaams Belang is en blijft een partij die staat voor racisme en discriminatie”, oordeelde Sels. “En dat zullen we aan de KU Leuven nooit normaliseren.”

(Lees verder onder de tweet.)

Carl Devos: “Van Grieken geeft overal een draai aan”

In een artikel over Vlaams Belang op de website van Knack stelt politicoloog Carl Devos (UGent) dat hij de voorzitter van Vlaams Belang “geen podium van anderhalf uur zou geven, zelfs niet zonder camera’s”. “Ik snap de redenering van de Leuvense proffen, maar er zijn bepaalde grenzen. De marges van de minimale intellectuele eerlijkheid zijn minder ruim bij het Vlaams Belang.”

Volgens Devos is Vlaams Belang geen partij als de andere. “Van Grieken geeft overal een draai aan en gebruikt demagogische constructies die je in een normaal debat niet verwacht”, besluit hij. “Bovendien erkent de partij de onvermijdelijke multiculturele dimensie van onze samenleving niet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

40 gedachten over “Carl Devos (UGent): “Ik zou Tom Van Grieken geen podium van anderhalf uur geven””

  1. Het volk (dat nog altijd voor de grote meerderheid uit blanke Belgen bestaat) zal wel bepalen hoe genormaliseerd Vlaams Belang zal worden en of die ‘onvermijdelijke multiculturele dimensie van onze samenleving’ ook buiten de fantasie van Carltje Devos en andere leerkrachtjes aan linkse universiteiten zal bestaan

  2. Carl Devos is een collaborateur van de “onvermijdelijke”, multiculturele dimensie. Hij zal hiervan, één van de eerste slachtoffers zijn. Ik zal een gewillige collaborateur zijn van de islamitische oorlogsdoctrines, om Devos, persoonlijk, te stenigen.

  3. Carl Devos , een rode machine, kan bij mij de boom in . Iedereen weet dat hij in de linkse kliek hoort , en dat hij alleen de echte mening heeft. SCHAAM U . HOU EENS REKENING MET DE MENING VAN ANDERE MENSEN! VERLICHTE DEMOCRAAT. IK HEB MEDELIJDEN MET U . GROETJES. ZALIG DE ARMEN VAN GEEST, WANT ZE ZULLEN GOD ZIEN. 😴😴😴

  4. “Van Grieken geeft overal een draai aan en gebruikt demagogische constructies die je in een normaal debat niet verwacht”. Als het Vlaams Belangdiscours inderdaad op demagogie zou berusten, zou het toch gemakkelijk weerlegd moeten kunnen worden? Waar zijn deze academici dan eigenlijk bang voor? Schrik dat hun rooie wokebubbel met valabele argumenten doorprikt wordt waarschijnlijk.

  5. Laat Carl Devos maar uit zijn nek kletsen, we kennen zijn linkse voorkeur. Erger is het gebruik van ‘safe space’ door decaan Eggermont. Gaat hij bepalen wie of wat zich aan de universiteit beschermd voelt? Hij bedoelt zeker niet de vrijheid van meningsuiting. Wat rector Sels betreft: zijn knikkende knieën heeft hij ons al eerder getoond.

  6. Dhr. Devos heeft volkomen gelijk als hij zegt dat het VB geen partij is zoals de anderen.
    Zij zijn inderdaad zowat de enigen die met hun klauwen nog nooit in de vetpotten gezeten hebben, die nog nooit betrapt zijn op corruptie bij openbare aanbestedingen en ook bijna de enigen die ondermaats op officiële sociale media te beluisteren en te bekijken zijn.
    En blijkbaar is de Vlaming iemand die het dan opneemt voor de gedoemde mislukkeling die opbokst tegen de heersende overmacht.

  7. Die zich boven de kiezer wanende would-be dictatortjes aan onze universiteiten zijn in werkelijkheid niets meer dan laffe angsthazen die zich aanschurken tegen gevestigde machten uit schrik om zelf in een cordon terecht te komen. Ze weten dat als ze het VB normaal behandelen ze zelf naar hun carriëre kunnen fluiten en laten zich omwille van de centjes gewillig chanteren. NUL principes & eergevoel.

  8. Na het debat van Tom Van Grieken versus bouchez was deze laatste door de mand gevallen, de walen hebben een probleem met zieken zei hij maar Vlaanderen moet iets doen aan hun werkloosheid en geen enkele politicoloog heeft daar een opmerking over gemaakt wetende dat in VL de werkloosheid 3.5% is en in WA 8.5%. Maar we draaien dat toch gewoonweg om, zij staan niet achter de normen en waarden van het Vlaams Belang dus dan staan zij wel achter de moordende islam die oproept om ongelovigen te doden volgens koran 2/24. Zij staan achter de vele corrupte mechanismen waar men het VB niet kan van beschuldigen, zij staan ook achter discriminatie want ze komen er openlijk voor uit dat ze een cordon hanteren. Dus als ik getuige mocht zijn van een aanslag door een islaMIETJE (man in een lang vrouwenkleed oftewel een moslimTRANNY) dan zal ik ook het cordon hanteren.

  9. Eerlijkheid staat aan de universiteit zeker niet op de eerste plaats is onlangs nogmaals bewezen.
    En mensen die in een multiculturele samenleving geloven bedriegen zichzelf en zeker onze bevolking bewijzen overvloedig.

  10. Dit is iets wat iedereen toch zou moeten beseffen, die zogenaamde ‘professoren’ uit de niet exacte wetenschappen (dit wil zeggen niet techniek, geneeskunde), want daar was hun iq te laag voor, zitten daar enkel om hum zakken te vullen en te vertrekken met een dik vet pensioen van > 5000 € netto. Idem dito Carl Devos, wat brengen dergelijke sujetten toe aan maatschappelijke meerwaarde ? Nul komma nul, net zoals de hoernalisten die allemaal profiteren op ons belastinggeld. Allemaal dik gevulde dikke kelen (kijk maar eens) door goed te “fretten” zonder iets te doen.

  11. De Vos stelt dat VB de onvermijdelijke multiculturele dimensie niet erkent. Hoezo onvermijdelijk ? Australië, Canada, Hongarije, Polen, Portugal,….. allemaal landen, die de multiculturele waanzin wel tegen hebben gehouden. Anderen draaien de onvermijdelijke dimensie om in terug vermijdelijk, zie Denemarken.

  12. Carl Devos (UGent) het trekpaard van woke cultuurmarxisten. EU Socialisten zijn alleen voor pluralisme als zij daar voordeel uit halen. Dat stoort mij Carl en een fundamentele motivatie om nooit te hebben gestemd voor uw onverdraagzame soortgenoten. Komaan zeg, stop om de Vlamingen als onvolwassen pubers te beschouwen en gun hen de democratische vrijheid zelf conclusies te trekken.

  13. Deze notoire sossewieter stond in 2000 op de sossenlijst te Izegem maar geraakte gelukkig niet verkozen, maar komt wel ten pas en vooral ten onpas op de sossenrode propagandatoeter SRT om zijn PoCo-propaganda te lozen. Uiteraard fulmineert hij tegen onze Tom.

  14. Welke multiflauwekultureluurse dimensie of veeleer dito “dementie” zou deze sossenrode prof (sossenlijst Izegem 2000) het hebben ? Maar waarom krijgt deze sossewieterse prof zo vaak ten pas en vooral ten onpas “een podium” op de sossenrode propagandatoeter S.R.T. ? Omdat hij een Gentse prof is die bij hoofdzakelijk Gents S.R.T. journaille mag komen PoCo-Propaganda lozen ?

  15. Carl Devos vindt het waarschijnlijk wel normaal dat cd&v 40 keer meer zendtijd krijgt op de vrt dan VB… terwijl VB nu ongeveer 3,5 keer groter is dan cd&v… logica iemand ?

  16. Waar de rechtse intellectualiteit zijn intrede doet krijgt de linkse achterlijkheid het warm. Soms zou je toch gaan hopen dat de geschiedenis zich ( gedeeltelijk ) herhaalt=-)

  17. Alleen al het feit dat deze linkse professor analist is voor villa politica zegt genoeg over zijn politieke vooringesteldheid. Links en anti-Vlaams zoals de ganse bende journalisten van de vRT

  18. Safe space? Voor wie? Toch niet voor de linkse student die niet wil geconfronteerd worden met een dissidente mening aan de ‘universiteit’? Kan die zich uberhaupt voorstellen hoe ‘veilig’ een niet-linkse student zich moet voelen, wanneer die zijn geestesgenoten ziet belasterd en buitengesloten worden omwille van hun mening? Hoe ‘veilig’ is de werkplek voor de niet-linkse docent wiens job onmiddellijk ter discussie staat wanneer die een ander geluid laat horen? Is die linkse student zich eigenlijk wel bewust van zijn eigen autoritaire gedrag en zou die op een dag zelf zo willen behandeld worden?

  19. De schrik voor het Vlaams Belang zit er goed in, rekening houdend dat de verkiezingen pas in 2024 zijn. En niet alleen bij de politieke tegenstanders van het VB, ook duidelijk bij de proffen.
    En als ze dan nog eens eerst aan space-cake moeten zitten alvorens iets uit hun nek te kletsen zoals meneer Steven Eggermont, zijn we goed af.
    Dat het maar rap 2024 is, ik kan niet wachten. Houzee!!

  20. Erkennen van de multicul hoeft niet die is er toch al. Devos wat zit je toch te zeveren .U wil zo de wijze prof zijn en u kan de waarheid niet toegeven .Denkt u nu echt dat u met uw titel de gewone werkende mens kunt overtuigen deze zijn de leugens en het bedrog door de jaren heen moe genoeg is genoeg

  21. Ik zou als voorzitter en klacht indienen tegen die rode vos. Die is de zoveelste beschuldiging van gratuite racisme. Als het Vlaams Belang racistisch wat houdt jullie dan linkse volksverraders dan tegen om (weer) een(s) proces aan te spannen? Zoniet houdt dan jullie klep en stop met valse en leugenachtige verwijten. Dit is pure laster en haat !!!

  22. Straks word ik nog beschaamd afgestudeerd te zìjn aan de RUG. Ik wist niet dat men daar zulke kwiebels zo’n
    nonsens liet uitkramen. Proffen worden toch verondersteld de vrije meningsuiting te verdedigen?

  23. Nieuwsblad 5 juni 2021 : “Politicoloog Carl Devos (UGent) tekent voor een opmerkelijke carrièreswitch. Als CEO van een nieuw wetenschapspark zal hij veelbelovende bedrijven die op en rond de zee actief zijn, naar Oostende proberen te lokken. En daar zo op termijn een paar duizend extra jobs creëren. “Vlaanderen mag de trein van de blauwe economie niet missen.”

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210604_96866025

    Uit twee ruiven eten : CEO van een wetenschapspark, maar ook “professor” blijven…..
    Bemerk ook, in de titel van het artikel, de woorden “DE DAG DAT IK MEZELF CENSUREER, STOP IK ERMEE”.
    Hij zou er beter mee stoppen de dag dat hij Van Grieken censureert….

  24. Carl ligt goed in de markt bij de media en toegegeven hij maakt soms goede analyses. Echter 2024 komt stilaan dichterbij en de paniek begint toe te slaan bij de traditionele politici, inclusief nva dus ook. De postjes en en de politieke benoemingen weet je wel. Carl krijgt dus de opdracht zowel als academicus en media figuur te beginnen met een vervuilingsoperatie van VB, in casu de populaire Tom Van Grieken. Ipv VB te demoniseren zou hij beter VB een platform geven hun standpunten te komen uiteenzetten, studenten zijn zo dom niet en kunnen dan nog steeds hun eigen conclusies trekken. Door te verzwijgen en te demoniseren krijg je enkel het omgekeerde effect…ze onthouden ons de waarheid.

  25. PoCo-Sels pleegt “Laster & Eerroof” vermits het Vlaams Belang nooit voor vermeend “racisme/discriminatie” (sic) werd veroordeeld, noch per vonnis noch per arrest. Deze gratuite beschuldiging heeft hij blijkbaar uit zijn Linkse duim gezogen.

  26. Beste Professor De Vos, heeft U ook twee jaar in het Oosten en acht jaar in Africa gewerkt ? Daar heb ik toen met de mensen goed samengewerkt. Na mijn zending, werd ik wel telkens contractueel en zonder dispuut verzocht om met mijn gezin in te pakken en terug naar ‘mijn land’ terug te keren. Niet dat ik het anders wou hoor. Nu stem ik hier op mijnheer Van Grieken. Mag ik ?

  27. Beste mensen, laat het ons “proper” houden. Met gescheld en lelijke woorden bereik je niets.
    Dat professor Devos(CDV) eens begint met argumenten te gebruiken volgens het stramien: Tom Van Grieken (TGV) zei “….” en ik (CDV) vind dat dit “….” pure demagogie is.
    Maar dat doet CDV niet: hij zegt letterlijk “Van Grieken geeft overal een draai aan en gebruikt demagogische constructies die je in een normaal debat niet verwacht”… Maar hij haalt geen enkele uitspraak noch constructie aan.
    Het is duidelijk dat het establishment doodsbang is van de komende verkiezingen. En met reden!
    Als het VB het verstandig speelt krijgen we gewoon een aardverschuiving. Dat word hoog tijd want op deze manier kan het niet verder.
    We worden bestuurd door werkelijk ONBEKWAME regeringen. En dat zijn er wat: op VL nivo, op BE nivo en dan nog eens op EU nivo.
    De gevolgen ondervinden we dagelijks… maar de fanfare op de Titanic blijft spelen…
    Ondertussen laten een aantal burgemeesters zeebrapaden in de regenboogkleuren schilderen terwijl een fietser zijn been breekt in de put er net naast…
    Het is GENOEG geweest met al die kwakzalverij: hoog tijd voor “back to the basics”!

  28. Eggermont: “Als mens”… Dus Vlaams Belang en zijn kiezers valt buiten het domein van het menselijke. En daar komt zo’n decaan allemaal mee weg? Heel straf vind ik dat toch wel. Kan iemand hem daar publiek op attent maken aub?

Plaats een reactie

Delen