Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Uncategorized

Conner Rousseau dreigt met “gevolgen” voor partijgenoten die tegen verbod op onverdoofd slachten stemmen

Anton Schelfaut

Er zullen gevolgen zijn voor parlementsleden van one.brussels-Vooruit die vandaag tégen het verbod op onverdoofd slachten stemmen. Daarvoor heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau donderdagavond gewaarschuwd in De Afspraak op Canvas.

https://redactie.palnws.be/2022/06/vlaams-belang-voert-actie-aan-brussels-parlement-voor-verbod-op-onverdoofd-slachten/

Het blijft buitengewoon onduidelijk in welke richting de stemming over het verbod op onverdoofd slachten later op de dag tijdens de plenaire zitting van het Brussels Parlement zal gaan. De scheidingslijn tussen meerderheid en oppositie speelt niet in dit dossier, maar vooral aan Franstalige kant lijken zowat alle fracties behoorlijk verdeeld te zullen stemmen. Het wordt dus vanaf 16 uur koppen tellen en kijken wie strategisch afwezig blijft.

Aan de vooravond van de stemming benadrukte Rousseau dat de partijlijn duidelijk is: Vooruit is vóór een verbod op onverdoofd slachten. “We hebben daar heel lang over gedebatteerd, al van voor mijn tijd”, verklaarde hij in De Afspraak. “Van mij mag er intern sterk gedebatteerd worden en met heel veel mensen en heel wat gemeenschappen met verschillende invalshoeken gesproken worden. Maar daarna nemen we een besluit en dat besluit zullen we volgen.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Er zullen gevolgen zijn”

Rousseau waarschuwde dat er “gevolgen” zullen zijn als one.brussels-Vooruit vandaag tegen het verbod stemt. “Welke dat precies zullen zijn, zullen we zien. Ik bespreek die zaken intern. Maar er zúllen gevolgen zijn. Ik ben aangesteld door de leden om de belangen van heel veel Vlamingen en Brusselaars te verdedigen. Maar ook om interne afspraken te handhaven. En ik zal die afspraken handhaven op een redelijke manier.”

Op de vraag of dissidenten het risico lopen om uit de partij gezet te worden, wilde Rousseau niet antwoorden. “Ik zal eerst de zaken intern bespreken. Ik weet wat de mogelijkheden zijn. Ik ga mijn vuile was niet buiten hangen. Op het moment dat er over gecommuniceerd moet worden, zal er over gecommuniceerd worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Conner Rousseau dreigt met “gevolgen” voor partijgenoten die tegen verbod op onverdoofd slachten stemmen”

  1. Alsof die moslims er van wakker liggen. Die zijn maar voor twee redenen: 1)zaken vullen 2) moslims nog meer macht geven. Als die rode zakkenvullers nu echt geloven dat die opportunisten er echt bij gekomen zijn om de belangen van autochtone Vlamingen te behartigen zijn ze nog lomper dan ze er al uitzien

  2. Dat ze daarover -over zoiets evident- héél lang hebben moeten discussiëren zegt voor mij twee zaken: 1)dat een héél groot deel van hun achterban mensen zijn die zich geen Vlaming of Belg voelen en 2) dat alvast bij Vooruit de omvolking een feit is en ze die vijfde colonne eigenlijk niet voor het hoofd durven stoten.

  3. Wellicht begint het ook bij Conner te dagen dat ze daar in Bruxelles misschien wel met een grote moslim-minderheid zitten opgescheept, maar dat zijn meeste partijgenoten dat onverdoofd slachten maar een wrede bedoening vinden. Tenslotte maken moslims in Vlaanderen nog geen 8% uit van de bevolking (al maken ze wel meer lawaai en zijn ze alomtegenwoordig is ons straatbeeld, vooral bij beter weer, want als het koud is blijven ze liever in hun sociale woningen) en is zijn partij al talloze oudbakken socialisten verloren aan het VB. Heimelijk is hij waarschijnlijk would-be odalisken als Hilde Sabbe en haar moslim-vriendjes liever kwijt dan rijk. Maar als het goed is wat hij zegt moeten we het ook kunnen toegeven.

  4. Een plukje sossen buitensmijten zal niet veel oplossen. Misschien kan Conner eens beginnen om in Sint-Niklaas dat verbod op onverdoofd slachten volledig te doen naleven. Wat een rode roeptoeter is die Conner !

Plaats een reactie

Delen