FC St. Pauli wil niet elke nationale ploeg in eigen stadion laten trainen, Hongarije niet welkom

Shutterstock

Uncategorized

Duitse voetbalclub wil niet elke nationale ploeg in eigen stadion laten trainen tijdens EK 2024: Hongarije mogelijk niet welkom

Carl Deconinck

 De Duitse tweedeklasser FC St. Pauli heeft aangekondigd dat niet elke nationale ploeg in haar stadion zal mogen trainen tijdens het EK voetbal in de zomer van 2024. Landen die “niet passen bij de waarden en doelen” van de tweedeklasser zijn niet welkom. Men vermoedt dat het gaat om landen als Hongarije.

De club speelt in het Millerntorstadion in Hamburg, een aantrekkelijke locatie voor nationale ploegen om als uitvalsbasis te gebruiken, omdat het zich in de directe omgeving van het Volksparkstadion van Hamburg bevindt. Daar zullen enkele EK-wedstrijden gespeeld worden. Maar niet ieder land zal het stadion van St. Pauli mogen gebruiken. De club is zelfs contractueel verzekerd dat het bepaalde nationale teams mag uitsluiten.

Hongarije, Italië, misschien zelfs België?

Bepaalde landen kunnen zich dus opmaken om een weigering te ontvangen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk Hongarije zijn, maar ook andere landen zullen zich zorgen mogen maken. In Italië is de Lega Nord bijvoorbeeld aan de macht en Denemarken voert een streng migratiebeleid. Misschien zullen zelfs de Rode Duivels niet welkom zijn om er te trainen, afhankelijk van de verkiezingsuitslag en regeringsvorming in 2024.

FC St. Pauli is de enige club die bepaalde landen wil uitsluiten uit haar stadion. Zelf wilde de Duitse tweedeklasser geen commentaar geven omdat het om interne afspraken gaat. “Over het algemeen behoudt FC St. Pauli zich echter het recht om haar domiciliaire rechten uit te oefenen en zorgt de club ervoor dat ze bij het selecteren van partners kiest voor actoren die passen bij de club, haar waarden en onze duurzame doelen”, aldus de voetbalploeg.

EK-hoofdorganisator en voormalig Duits international Philipp Lahm heeft tevergeefs geprobeerd de verantwoordelijken op andere gedachten te brengen. FC St. Pauli staat bekend om links activisme en haar extreemlinkse fans. Nog maar twee weken geleden had de club de Hamburgse regionale competitieclub Teutonia Ottensen afgewezen, die het Millerntorstadion wilde gebruiken voor een wedstrijd tegen RB Leipzig. FC St. Pauli rechtvaardigde de annulering met het feit dat het model van RB Leipzig op “sterke afwijzing” stuitte bij de fans.

Antifa

De club verkoopt ook enkel dingen die door “beginselen van sociale compatibiliteit, diversiteit van het aanbod, duurzaamheid en ecologie” gestuurd zijn in plaats van economische motieven. Al mag dat met een korreltje zout genomen worden. Sinds het seizoen 2018/19 heeft de club een reclamepartnerschap met de aanbieder van sportweddenschappen Bwin.

In 2018 lanceerde de club een douchegel met de naam “Anti-Fa – de wilde frisheid van de straat“. “In tijden waarin nazi’s ongehinderd en ongestoord extreemrechtse leuzen mogen roepen tijdens hun demo’s, en waarin vluchtelingen worden bedreigd en opgejaagd, is het belangrijker dan ooit om stelling te nemen.” Het jaar daarvoor had Antifa zware rellen veroorzaakt in Hamburg naar aanleiding van de G20 top.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Duitse voetbalclub wil niet elke nationale ploeg in eigen stadion laten trainen tijdens EK 2024: Hongarije mogelijk niet welkom”

  1. Jammer dat Oekraïne zich niet heeft kunnen plaatsen want wat gingen die pipo’s daar dan mee gedaan hebben? Dat ze hun weide voor zich houden die breinloze antifa-gekkies… 🙂

  2. Als sport a-politiek is, dan zou niemand daar nog willen trainen of spelen. Hetzelfde voor de Rode Duivels met hun politieke boodschappen ten voordele van racistische groeperingen als BLM. Daar zou niemand nog moeten voor supporteren.

  3. Met de Reeperbahn om de hoek… hahaha, kein Wunder dat sie nicht willkommen sind, dan vliegen er woke zinnetjes rond de oren, als “He, du geile Schlampe!”

Plaats een reactie

Delen