Elon Musk (Bron: Photonews)

Cultuuroorlog

Elon Musk ontslaat leider LGBTQI+-organisatie en hoofd diversiteitsteam

Redactie PAL

Elon Musk, de CEO van onder andere SpaceX en Tesla, heeft beslist om zowel de leider van de LGBTQI+-organisatie binnen Tesla, alsook het hoofd van het diversiteitsteam binnen datzelfde bedrijf, te ontslaan. De ontslagen volgen op de bezorgdheden die Musk onlangs heeft geuit over wat hij het“woke hersenvirus” noemt.

Eerder deze maand kondigde Musk aan dat Tesla ongeveer 10 procent van de werknemers van Tesla ontslagen zouden worden. Daarnaast zou het bedrijf tijdelijk stoppen met de aanwerving van nieuwe mensen, omdat Musk naar eigen zeggen “een heel slecht gevoel” heeft over de economische toestand. Vorige week werd die aankondiging in de praktijk omgezet en vielen de eerste ontslagen. Daarbij is het opvallend dat bepaalde teams als eerste geraakt worden, met name diegene waarbij diversiteit en inclusie centraal staan.

LGBTQI+ en diversiteit

Een eerste persoon die verplicht werd het bedrijf te verlaten is Bobby Berretta-Paris, die reeds vijf jaar werkzaam was bij Tesla. Zijn taak was het aanwerven van nieuw personeel, maar daarnaast wierp hij zich ook op als de vrijwillige leider van de LGBTQI+-beweging binnen het bedrijf.

Naast Berretta-Paris werd ook een software-ingenieur de deur gewezen, die op zijn beurt al vier jaar voor Tesla werkte. Hij was voornamelijk bezig met het gebruiksvriendelijker maken van de software die in de auto’s verwerkt zit en werd doorheen zijn loopbaan drie keer gepromoveerd. Daarnaast was hij ook het hoofd van het team dat zich bezighoudt met diversiteit en inclusie, waarbij medewerkers zich tot dat team konden wenden wanneer ze klachten hebben omtrent die domeinen.

“Woke-hersenvirus”

De ontslagen komen er kort nadat Elon Musk waarschuwde voor het gevaar van de “woke mind virus” of het “woke hersenvirus”. Dat zou volgens hem de maatschappij verwoesten, al heeft hij nog nooit in detail uitgelegd wat hij daar precies mee bedoelt. Musk maakte echter wel duidelijk dat hij de progressieve politici in de Verenigde Staten niet meer zou steunen, omdat de Democratische partij voor hem “de partij van de haat” geworden is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




24 gedachten over “Elon Musk ontslaat leider LGBTQI+-organisatie en hoofd diversiteitsteam”

  1. “ Dat zou volgens hem de maatschappij verwoesten, al heeft hij nog nooit in detail uitgelegd wat hij daar precies mee bedoelt”.
    Vraagt dit nu echt nog om uitleg? Iedereen weet het toch, de wokelingen inbegrepen.

  2. Vanaf nu is Musk aangeschoten wild voor onze “kwaliteitskranten'” en onze overheids leugenzender met minaret op de Reyerslaan!Nu hij zich afkeert van de Dem’s gaat in de VS operatie beschadiging van start.De echtgenoot van Pelosi,die bedrijvig is op de aandelenmarkt,wist van haar dat de Biden administratie een reuze order bij Tesla ging doen!Hun persoonlijk fortuin van >300miljoen dollar dikte hierdoor nog wat meer aan.Zoiets noemt men:Met voorkennis,maar volgens Pelosi was er geen vuiltje aan de lucht!

  3. “Diversiteit” is daar immers inmiddels tot een politiek-correcte gedegenereerde obsessie ontaard die echter niet zo “divers” is dat ze mensen die een andere politieke strekking en dito ideologie aankleven er “inclusief” bij opneemt. Maar wel blijven lullen en zemelzeiken over vermeende “diversiteit” en dito “inclusiviteit” en andere politiek-correcte holle vaten en dito lege dozen.

Plaats een reactie

Delen