Elon Musk (Bron: Photonews)

Uncategorized

Elon Musk stemt in 2024 waarschijnlijk op Republikein Ron DeSantis

Redactie PAL

Elon Musk, de grote baas van Tesla en SpaceX, heeft op Twitter aangegeven dat hij naar alle waarschijnlijkheid op Ron DeSantis zal stemmen tijdens de presidentsverkiezingen van 2024. Het zou volgens Musk de eerste keer zijn dat hij op een Republikeinse presidentskandidaat zou stemmen.

Elon Musk gaf enkele weken geleden aan dat hij de Democraten niet langer zou steunen en dat hij zich meer kon vinden in de standpunten van de Republikeinse partij. Die woorden lijkt hij nu ook in daden om te zetten. Tijdens de lokale verkiezingen voor de congresdistricten in Texas stemde hij namelijk voor de Republikeinse kandidate Mayra Flores. Zij behaalde de overwinning, en zorgt er daarmee voor dat het district na meer dan 40 jaar weer onder Republikeinse controle komt.

Daarop vroeg iemand aan Musk of hij ook op een Republikeinse kandidaat zou stemmen voor de presidentsverkiezingen in 2024. Daarop reageerde de CEO van Tesla dat hij daarover nog geen finale beslissing had genomen. “Naar wie leun je momenteel?”, vroeg de twitteraar daarop. “DeSantis”, klonk het duidelijk bij Musk.

(Lees verder onder de tweet.)

Lega huls

Het is niet voor het eerst dat Musk aangeeft dat hij zich niet meer kan vinden in de politiek die de Democraten voeren. Vooral president Joe Biden kreeg al een aantal keren de wind van voren. Zo zei Musk enkele maanden geleden nog dat hij in het verleden “overweldigend voor de Democraten” heeft gestemd, maar nu van mening is dat de president een lege huls is. Volgens Musk heeft Biden namelijk helemaal niet zoveel te vertellen. “De echte president is degene die de teleprompter bedient”, zei de Tesla-CEO. “De weg naar macht is de weg naar de autocue.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
3 gedachten over “Elon Musk stemt in 2024 waarschijnlijk op Republikein Ron DeSantis”

  1. Stommerik. Verkiezingen zijn (zowel in de VS als bij ons) een show, een theateropvoering. Niks, zero met democratie te maken. Je mag stemmen voor wie je wil, direct na de verkiezingen is het weer business as usual.

Plaats een reactie

Delen