In beeld: Oekraïense kamikaze-drone blaast olieraffinaderij in Rusland op

screenshot Twitter @Blue_Sauron

Uncategorized

In beeld: Oekraïense kamikaze-drone blaast olieraffinaderij in Rusland op

Carl Deconinck

Het ziet ernaar uit dat Oekraïne opnieuw met succes een doelwit heeft aangevallen in Rusland. Dit keer heeft het met behulp van een drone een olieraffinaderij in Novosjachtinsk in Rostov, niet zo ver van de grens, kunnen vernielen.

Het Russische persagentschap Tass erkent de gebeurtenissen en spreekt van twee drones. “Een van hen sloeg toe en crashte tegen een warmtewisselaar, waarna brand ontstond, de tweede vloog weg.” Men kreeg echter geen officiële bevestiging van deze bron. Op internet circuleren er beelden van de gebeurtenissen. Er is een drone te zien die recht op de fabriek afvliegt. Na de crash is er een grote ontploffing, en een grote vuurbal verschijnt in beeld.

Recent raakte Oekraïne ook een groot Russisch munitiedepot in Chroestalny. Dat is een bezet gebied in Oost-Oekraïne. Russische soldaten die in de vuurlinie stonden deelden er zelf de beelden van.

Het gebruik van drones is in deze oorlog zeer hoog. Ze worden op verschillende manieren gebruikt. Zo zien we ook beelden van een drone die munitie gericht laat vallen op een Russisch BTR voertuig. Achteraf blijft er niet veel van intact.

Beide kampen hebben goede luchtafweer en daarom kiest men er voor om drones in te zetten, maar soms gebruikt men nog de klassieke luchtmacht. Die moeten dan wel bijzonder laag vliegen en ook dat levert sterke beelden op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “In beeld: Oekraïense kamikaze-drone blaast olieraffinaderij in Rusland op”

Plaats een reactie

Delen