Man sleept Britse gezondheidsdienst voor rechter nadat hij spijt heeft van verwijdering geslachtsorganen

Illustratie (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Man sleept Britse gezondheidsdienst voor rechter nadat hij spijt heeft van verwijdering geslachtsorganen

Redactie PAL

Een Britse jongeman heeft beslist om de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) voor de rechter te slepen. Volgens de man zouden ze hem niet genoeg gewaarschuwd hebben voor de gevolgen van een geslachtsverandering, waardoor hij nu onvruchtbaar en incontinent is.

De jongeman, waarvan de identiteit niet bekend werd gemaakt, had al een tijdje twijfels bij zijn gender. Daarvoor werd hij begeleid door een team van dokters, die hem voorstelden om een geslachtsoperatie te ondergaan. Hoewel hij daarmee instemde, was hij naar eigen zeggen lang niet zeker over die drastische keuze. Daarnaast was hij ook bang dat indien hij zou weigeren, alle begeleiding zou stoppen.

Dezelfde dag van de operatie had hij al spijt van zijn keuze, omdat hij toen pas ging beseffen dat hij voor de rest van zijn leven onvruchtbaar was geworden. Daarbij kwam ook nog eens dat de operatie tot incontinentie geleid had. Volgens de man zou hij niet genoeg gewaarschuwd zijn door de dokters, die met geen woord repten over die vergaande gevolgen. Daarnaast werd hem ook nooit gevraagd of hij zijn sperma wou laten invriezen, voor het geval dat hij later toch nog kinderen zou willen.

Medische nalatigheid

Volgens critici gaat het om de eerste zaak tegen de NHS wegens medische nalatigheid bij geslachtsoperaties. Stephanie Davies-Arai, oprichtster van de actiegroep Transgender Trend, hoopt dat deze rechtszaak ervoor zal zorgen dat weer voorzichtiger wordt omgesprongen met dergelijke ingrepen. “Het gaat vaak om wrede ingrepen op patiënten, waarbij hen gezegd wordt dat ze geholpen zullen worden”, stelt Davies-Arai. “We denken dan ook dat deze jongeman zeker kans maakt op een compensatie, omdat hij duidelijk niet voldoende werd ingelicht.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




29 gedachten over “Man sleept Britse gezondheidsdienst voor rechter nadat hij spijt heeft van verwijdering geslachtsorganen”

  1. De échte schuldigen zijn de pocowoko-doordrammers, genderfluïditeitsfanaten en ruggengraatloze politiekers die hun wil en gril als wet opdringen en elke tegenspraak of zelfs maar nuancering in het verdomhoekje plaatsen.

  2. En daar gaan we dan weer. Het zal iet de laatste zijn. Er wordt inderdaad te licht omgegaan met die geslachtswijzigingen, zeker omdat men pubers in die richting duwt.
    Voor dokters is het een staaltje van hun technisch kunnen en voor de linkse gemeenschap het het toppunt van de menselijke maakbaarheid. Over individuele menselijke drama’s wordt er niet gerept.

  3. Hopla, weer een hersengespoelde gehandicapte erbij ten laste van de gemeenschap. Had die jonge ketel niet beter eerst gebeld met transwoke liespot voor “deskundig” advies?

  4. Ik had ook graag een vrouw geweest wegens discriminerende voordelen op de werkvloer. Maar mijn piemel is een geschenk van de natuur en ik ben niet ondankbaar. Mij hoor je dus niet klagen. Los hiervan, in supra een Brits voorbeeld tot welk menselijke drama’s genderhysterie kunnen leiden. Het is zoals een nieuwe gendervrouw recent zegde:”wie niet gelooft dat ik nu een vrouw ben, kan mijn kl…kussen”.

  5. Hoe moeten we dat ventje (gecastreerde ezel) nu noemen? Als man zich laten transformeren tot vrouw (op kosten van-) en nu geen vrouw meer willen zijn of genoemd worden (ook op kosten van-) . Gelukkig heeft het Nederlands het onzijdige “het”. Hoe ze dat in het Engels gaan oplossen weet ik niet.

  6. De twee tuttebellen Erika en Lisbetrh geraken weer op dreef, nu is het nog wachten tot ze eens iets zinnigs zeggen i.p.v. over een spelfout te vallen of onnozele vragen te stellen.

Plaats een reactie

Delen