The Washington Post ontslaat woke journaliste die collega online zwartmaakt na grapje

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

The Washington Post ontslaat woke journaliste die collega online zwartmaakt na grapje

Redactie PAL

Het gaat er gezellig aan toe op de redactie van de Amerikaanse krant The Washington Post. Daar is een journaliste ontslagen nadat ze online een kruistocht begon tegen een collega die een grapje gemaakt had. Die laatste journalist werd momenteel op non-actief geplaatst.

Felicia Sonmez is een journaliste die tot voor kort werkzaam was op de politieke redactie van The Washington Post. Aan die loopbaan kwam vorige week abrupt een einde. De reden? “Het belasteren van collega’s online en het schenden van de normen van The Post inzake collegialiteit en inclusiviteit op de werkplek”, zo staat te lezen in haar ontslagbrief.

“Seksistische grap”

De aanleiding voor het hele gebeuren was een retweet van een collega, David Weigel. Die tweet stelde dat “elke vrouw bi is, maar je moet enkel ontdekken of het bipolair of biseksueel is”. Dat grapje werd niet door iedereen gesmaakt, maar het was vooral zijn collega Felicia Sonmez die niet van plan was om dit zomaar aan haar voorbij te laten gaan. “Fantastisch om te werken bij een krant waar retweets als deze zijn toegestaan!”, reageerde ze onder het bericht.

Daarop brak er een hele discussie uit tussen medewerkers van de krant, waarbij er niet veel waren die de kant van Sonmez kozen. “Ik ben wel trots om voor deze krant te werken”, liet één collega optekenen. Een andere stelde dan weer dat het niet de eerste keer was dat Sonmez ervoor koos om online collega’s lastig te vallen. Daarop reageerde Sonmez dat The Washington Post natuurlijk een leuke werkplek is voor “hen” omdat ze allemaal “wit zijn” en “behoren tot de sterren van de redactie die zelf met een moord zouden wegkomen”. Daar voegde ze nog aan toe dat de redactie “duidelijk te wit en te mannelijk is, waardoor ze geen goede weerspiegeling van de maatschappij vormt”.

(Lees verder onder de tweet.)

Onslag

Met haar opmerkingen heeft Sonmez duidelijk een lijn overschreden, waardoor ze ontslagen werd. Volgens de krant zou ze zich schuldig gemaakt hebben aan “het belasteren van collega’s online en het schenden van de normen van The Post inzake collegialiteit en inclusiviteit op de werkplek”. Het was dan ook niet de eerste keer dat Sonmez kritiek uitte op haar werkgever. Zo klaagde ze een tijd geleden voormalig hoofdredacteur Marty Baren en huidig hoofdredacteur Steven Ginsberg aan. Die verboden haar namelijk een verhaal over seksueel geweld te brengen. De rechtszaak werd echter verworpen omdat Somnez “geen discriminerend motief” kon aantonen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “The Washington Post ontslaat woke journaliste die collega online zwartmaakt na grapje”

  1. Zo’n typisch navelstaardertje dat beter eens een vrouwonvriendelijke religie,gedomineerd door mannen onder de loep neemt als ze zich belemmerd voelt door een mannenwereld.Maar blijkbaar zijn enkel witte mannen een doelwit omdat ze te laf is om gekleurde mannen op hun tekortkomingen te wijzen.

  2. Was waarschijnlijk haar bedoeling om ontslagen te worden. Ze kan zich nu nog meer in de slachtofferrol wentelen. Een nieuw jobke op een of andere linkse redactie zal al lang hebben klaargelegen.

  3. Hier vind je 2 kenmerken terug van het hele woke-gedoe : totale humorloosheid van de wokers, en hun drieste manier van handelen die geen enkel verzet duldt. Omwille van een grapje iemand ontslaan, komaan zeg. Misschien houdt dat woke gedoe het niet lang uit, omdat veel mensen beseffen hoe getikt het is.

  4. “elke vrouw is bi, maar je moet enkel ontdekken of het bipolair of biseksueel is”. Haha….ik vind het super grappig. Wat ben ik blij dat ik normaal ben en geen woke-kieken. Leven zonder humor moet verschrikkelijk zijn.

Plaats een reactie

Delen