Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Uncategorized

Thomas Dermine (PS): “Arbeidsmarkten in Vlaanderen en Wallonië zijn niet gelijk”

Anton Schelfaut

Volgens staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) moeten Vlaanderen en Wallonië elk een eigen arbeidsmarktbeleid kunnen voeren. “De arbeidsmarkten in Vlaanderen en Wallonië zijn niet gelijk”, zegt hij in een interview met Trends.

Econoom Étienne de Callataÿ vindt dat de gewesten moeten kunnen afstappen van de automatische indexatie als ze dat zouden willen. Dat heeft hij eind mei gezegd in ‘Il faut qu’on parle’ op DH Radio. Ook staatssecretaris Dermine erkent nu dat de arbeidsmarkten in Vlaanderen en Wallonië niet gelijk zijn. “Het zou dus mogelijk moeten zijn een verschillend arbeidsmarktbeleid te voeren”, meent hij.

Focus op productiviteit

Voorts wijst Dermine erop dat de Vlaamse arbeidsmarkt met een grotere schaarste kampt. “Een indexsprong zal dat niet oplossen, wel integendeel”, klinkt het. “Hogere lonen kunnen een deel van de oplossing zijn.”

Volgens de staatssecretaris focussen we te weinig op de productiviteit. “De werkgevers verengen het debat altijd tot de lonen. Maar welke landen zijn het meest competitief? Landen als Zwitserland of Singapore, economieën waar de salarissen het hoogst zijn, omdat ze vooral inzetten op een stijging van de productiviteit”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2022/05/econoom-waarom-moeten-franstaligen-nog-steeds-economische-invloed-uitoefenen-op-vlaanderen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Thomas Dermine (PS): “Arbeidsmarkten in Vlaanderen en Wallonië zijn niet gelijk””

  1. Er is een actieve markt en een passieve gescheiden door de taalgrens, die Waalse doppers kennelijk niet durven te overschrijden om Vlaamse vacatures in te vullen. “Liever lui dan moe” in de hangmat terwijl de Vlaams geldtransfer kraan naar hun Derde Wereld Negorij wijd open blijft staan ? Zouden wij dan toch naïeve masochisten wezen ?

  2. Niet alleen de arbeidsmarkten verschillen. Niet in het minst de taal, ook de economische en nog meer de politieke accenten, de mentaliteit tout court, de arbeidsethiek in het algemeen, de manier van leven, eten en uitgaan. Daar waar de Vlamingen maar weinig naar Nederlandse zenders kijken, zijn ze daar in Wallobrux verslaafd aan Franse zoals RTL, enz. Voor wat betreft het aanleren en praktikeren van de tweede landstaal moet er geen tekeningetje worden gemaakt. Alle lof voor de Franstaligen die zich toch de moeite getroosten. Maar we drijven jaar na jaar verder uiteen. De anticlimax vanuit de financiële toestand in Wallobrux is onafwendbaar en de politiekers aldaar absoluut niet bij machte voor een kentering te zorgen. Als ze dat al willen. België bestaat enkel nog op papier. En in de geesten van diegenen die de toestand niet kunnen of willen begrijpen

  3. Wie gaat dat betalen? La Flandre évidemment. De PS leeft boven zijn stand met de gratie van Vlaams belastinggeld. In het rijke Frankrijk zou de PS onder de radar verdwijnen door de druk van besparingen opgelegd vanuit Parijs. Dus liever verder boeren met de naïeve Vlamingen in België. Vlaamse geldtransferten gegarandeerd via donaties van Vlaamse partijvoorzitters die met het (belasting) geld, van de hard werkende Vlamingen, grote sier maken in de Wetstraat en Wallonië. Als tegenprestatie krijgen onze Vlaamse Führers dan aandelen in de Wetstraat. Vlaanderen, de laatste Waals/Belgische kolonie.

Plaats een reactie

Delen