LICRA (Bron: Twitter)

Uncategorized

Franse liga tegen racisme en discriminatie krijgt jaarlijks 400.000 euro aan subsidies

Redactie PAL

De Ligue internationale contre le racisme et l’antisémitisme (LICRA), de Franse liga tegen racisme en discriminatie, zal vanaf dit jaar kunnen rekenen op 400.000 euro staatssteun. Dat is zo’n 100.000 euro meer dan de voorgaande jaren.

De LICRA werd in 1927 opgericht om te strijden tegen intolerantie, xenofobie en exclusie. Gedurende lange tijd was ze daarbij enkel in Frankrijk actief, maar in de laatste paar jaar heeft ze ook takken opgericht in landen zoals België, Zwitserland, Duitsland en Congo. Daarnaast neemt ze nu ook een bredere scope aan taken op zich, zoals het aankaarten van sociale problemen, discriminatie op het werk of kansarme jongeren.

Subsidies

Om al deze taken te bewerkstelligen heeft de Franse staat beslist om meer steun te verlenen aan de organisatie. Voorgaande jaren kon de LICRA namelijk al rekenen op 300.000 euro per jaar, maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Daarom werd in 2021 al 60.000 euro extra toegekend, wat nogmaals zal worden opgetrokken voor de komende jaren tot 400.000 euro in de periode 2022-2024. “Dit zal de organisatie in staat stellen haar taken verder te zetten in de strijk tegen racisme, antisemitisme en haat tegen de LGBTQ+-gemeenschap”, klinkt het bij Isabelle Lonvis-Rome, minister voor Diversiteit.

Ook de president van de organisatie, Mario Stasi, is blij met het extra budget. “Het geld zal dienen voor concrete acties”, stelt hij. “Daarbij valt te denken aan juridische hulp voor slachtoffers van haatmisdrijven of de formatie van hulpdiensten die met dergelijke problematieken te maken krijgen.” Ten slotte zegt hij ook te willen strijden tegen haatspraak op sociale netwerken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Franse liga tegen racisme en discriminatie krijgt jaarlijks 400.000 euro aan subsidies”

  1. Van Camp velt hier een salomonsoordeel, het zou aan beide kanten liggen. Maar zoals ik het zie is er maar één partij die botweg weigert met de andere samen te werken en daar geen enkele concrete reden voor kan geven. Het VB is te ‘ranzig’ (?), xenofoob (gek, BDW zegt nu net zoals het VB dat het migratiebeleid -dus het binnenlaten van de verkeerde en teveel mensen- de wortel van alle kwaad is), extreem rechts (zonder precisering van wat dat nu eigenlijk is) enz.. De aversie tegenover Filip Dewinter kan het ook niet zijn want die heeft al publiekelijk en herhaaldelijk verklaard zich met plezier te willen terugtrekken als dat tot een samenwerking met de N-VA kan leiden.
    Het resultaat is wel dat de N-VA perfect de rol vervult die hen toebedeeld is door de Belgische corruptiepartijen, nl. het weghalen van stemmen voor het VB en voor de rest -zelfs als grootste partij- wat lullen en loze beloften aan de kant om de Vlamingen rustig te houden. Na 15 jaar de grootste nog niets bereikt en nu willen samenwerken met de door en door corrupte PS en Vooruit.

  2. Daarom moet vermeend “racisme” en dito “discriminatie” gezaaid en geoogst bkijven door PoCo’s want anders is het gedaan met parasitair vegeterend subsidieslurpen

Plaats een reactie

Delen