Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Journaliste geridiculiseerd na tweet die liefde voor blanke gezinsleden koppelt aan racisme

Redactie PAL

De Amerikaanse journaliste Jessica Mason Pieklo is het mikpunt van spot geworden nadat ze stelde dat blanken die overeen komen met hun familieleden niet genoeg doen om racisme te bestrijden. “Zelfs ‘goede’ blanke families zijn een beetje racistisch wanneer je wat beter kijkt”, stelde ze.

Jessica Mason Pieklo, een Amerikaanse journaliste voor Rewire News, wordt op sociale media door het slijk gehaald omdat ze enkele opmerkelijke tweets geplaatst heeft. Daarin beticht ze blanke mensen die goed overeen komen met de rest van hun familie van racisme. De aanleiding? Elke familie heeft wel enkele racisten in hun midden, waardoor je dus niet genoeg doet om racisme te bestrijden wanneer je goed overeen komt met je hele familie.

Raciale rechtvaardigheid

In haar originele tweet stelde Pieklo dat ze zich vragen stelt bij blanke mensen die naar eigen zeggen strijden voor raciale gelijkheid en rechtvaardigheid, maar wel met heel hun familie overeen komen. “Voor hen heb ik toch wel enkele vragen”, klonk het. Daarnaast bekende dat ze om die reden met slechts drie leden van haar dichte en verre familie banden heeft. “Hoe toegewijd ben jij echt?”, vroeg ze aan haar volgers.

Daar bleef het echter niet bij, want dat bericht werd nog opgevolgd door een tweet waarin werd gesteld dat elke blanke familie inherent racistisch is. “Zelfs de ‘goede’ blanke families zijn een beetje racistisch wanneer je beter kijkt”, beweerde ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




22 gedachten over “Journaliste geridiculiseerd na tweet die liefde voor blanke gezinsleden koppelt aan racisme”

  1. Dus families van vreemde origine die goed overeenkomen zijn niet racistisch?Wat gaan wij als “witte mens” nog allemaal moeten pikken vooraleer de bom ontploft?!

  2. Mijn God, die heeft veel te veel tijd, hoe woke kan je zijn, losers…
    De grootste racisten zijn deze woke leden, iedereen MOET hun denkpatroon volgen, conclusie, dit zijn de dictators-racisten, die denken dat ze god almachtig zijn, stop dan het cordon als je denk niet racistisch te zijn, punt.

  3. Die stelling op zich is racistisch. Misschien klacht indienen bij unia. Want uit die stelling zou blijken dat racisme iets exclusief is voor blanken.
    Ik vind black live matter ook racistisch. Ieder leven telt toch?

  4. Racist ? Ras ? Wat voor lelijke woorden zijn dat ? Bestaan er eigenlijk ‘Rassen’ ? Soms vraag ik me af, waarom de natuur / de schepping / de evolutie, creaturen van verschillende gedaante voortgebracht heeft. Waarom zijn individuën in verschillende kleur gespoten : blauwe, groene, gele, roode, bruine, zwarte of kleurloze mensen. Waarom zou de natuur individuën zó gekleurd hebben dat men ze vanop steenworp afstand duidelijk kan herkennen ? Daar zal wel een reden voor zijn veronderstel ik. Na mijn 10 jarige werk ervaring in andere continenten, zal ik nooit beweren dat deze of gene kleur beter is, maar … ze zijn zóo verschillend.

  5. Door stellingen van dit allure te verkondigen en dan nog als journalist, wordt racisme aangewakkerd. En daar waar helemaal geen racisme te bespeuren valt komt het vroeg of laat toch de kop opsteken. Pure agitatie is dit. Wat een domme gans!

Plaats een reactie

Delen