foto: Belga

Uncategorized

Middenveldorganisaties hekelen Vlaamse spoedexit uit Unia: “Opnieuw een punt uit 70-puntenplan gerealiseerd”

Belga Press Agency

De meerderheidspartijen (N-VA, cd&v, Open Vld) in het Vlaams Parlement willen vandaag/woensdag met spoed de Vlaamse exit uit gelijkekansencentrum Unia bezegelen. Dat is niet naar de zin van een aantal middenveldorganisaties. “De Vlaamse regering negeerde eerst de kritiek van het middenveld en negen adviesraden, en maakt nu ook het parlementaire debat over dit belangrijke dossier onmogelijk”, hekelt de groep middenveldorganisaties met onder meer de Liga voor de Mensenrechten, KifKif en ella vzw.

Vorige week heeft de Vlaamse regering de oprichting van het nieuwe Vlaamse mensenrechteninstituut (VMRI) goedgekeurd. Dat instituut moet de Vlaamse exit uit Unia opvangen. Bedoeling is dat de oprichting van het VMRI na het zomerreces verder besproken wordt in het parlement. Maar in afwachting daarvan wil de Vlaamse meerderheid vandaag/woensdag al de uitstap uit Unia regelen. Ze vraagt daarvoor de spoedbehandeling in het Vlaams Parlement.

70-puntenplan

Die gang van zaken botst op kritiek bij een aantal middenveldorganisaties. “Dat je iets opzegt zonder dat eerst een degelijk alternatief is goedgekeurd, blijft problematisch”, zegt Eef Heylighen, woordvoerder van çavaria. De middenveldorganisaties betreuren dat er aan de Vlaamse exit uit Unia geen grondig parlementair debat voorafgaat.

“We herinneren eraan dat met de exit uit Unia opnieuw een punt – punt 1 – uit het 70-puntenplan van het veroordeelde Vlaams Blok wordt gerealiseerd. Wij verwachten dat aan een dergelijke beslissing een fundamenteel debat voorafgaat in een halfrond dat zich democratisch noemt en de mensenrechten belangrijk acht”, stelt Nina Henkens, coördinator van Kifkif.

Cd&v-parlementslid Orry Van de Wauwer vindt dat de organisaties “een karikatuur van wat er voorligt” maken van het debat in het Vlaams Parlement. “Ik betreur dit”, zo zegt hij in een reactie aan Belga. Van de Wauwer benadrukt dat de stemming vandaag/woensdag  in het Vlaams Parlement een “formaliteit is om de uitstap voor te bereiden” en wordt daarmee ook het advies van de Raad van State gevolgd. Volgens Van de Wauwer was zijn partij zelf geen vragende partij voor de uitstap uit Unia. “Maar we zien wel  kansen in de oprichting van  een Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI) om discriminatie verder aan te pakken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

17 gedachten over “Middenveldorganisaties hekelen Vlaamse spoedexit uit Unia: “Opnieuw een punt uit 70-puntenplan gerealiseerd””

  1. De nogal eenzijdige behandeling van racismedossiers, aanklachten van racisme die voor de rechtbank geen stand houden, anti-blanke standpunten en de promotie van moslimfundamentalisme moeten we inderdaad niet meer subsidiëren. Het is niet omdat een punt opgenomen is in het 70-puntenprogramma van het Vlaams Blok, dat het geen terecht punt zou zijn.

  2. Het liefst hadden ze er een zoveelste vereniging tegen ” racisme” erbij gehad. Organisaties zoals kef-kef hoor je alleen maar klagen op het beleid maar houden ondertussen hun handjes open om rijkelijk beloond te worden voor al hun kritiek op diezelfde regering. Hetzelfde geldt voor al die overbodige en overgesubsidieerde linkse zakkenvullers. Afschaffen die subsidies!!!

  3. Vlaamse onafhankelijkheid is een probleem dat de Vlaamse Gemeenschap moet oplossen via een referendum (sic). Het hemeltergend en belachelijk dat sommigen over fundamentele rechten als zelfbeschikking willen onderhandelen met de Belgische verdrukker. Men kunnen over veel onderhandelen, bv regeling tot splitsing van de staatsschuld, maar over een afkondiging van Vlaamse onafhankelijkheid zijn de Walen en Belgen niet bevoegd. Hierover beslist alleen het soevereine Vlaamse volk via een referendum (resic).

  4. Allemaal voorspeld door Trump die daarvoor werd uitgelachen. Trump klaagde de onderbewapening van de Europese NATO-leden aan en specifiek Duitsland dat wel door de Amerikanen beschermd wilt worden maar ondertussen de toen potentiële en nu reëele vijand Rusland bleef steunen door zich afhankelijk te maken en honderden miljarden toe te steken. Merkel was een mengeling van opportunisme en lafheid, een ramp in letterlijk àlle opzichten, denk maar aan haar steekvlampolitiek i.v.m.de kernstop waardoor zwaar vervuilende bruinkoolcentrales in de plaats komen of de miserie waar ze half Zuid-Europa in heeft gestort. En dan heb ik het nog niet over de EU-lapzwanzen.

  5. Eindelijk nog eens een punt uit het 70 punten plan gerealiseerd, meer van dat !
    Waarom zouden autochtonen met hun belastinggeld dat UNIA, onding, toch fungerend als “vakbond voor allochtonen”, mede financieren ? Zouden wij dan masochisten zijn ? Dat “middenveld” is niet democratisch verkozen, maar een lobby de als stoorzender fungeert, draai subsidiekraan naar dat overbodig “middenveld” dicht !

  6. Dus nina henkens van kef kef beroept zich op democratie en dat men de mensenrechten respecteerdtmaar NOOIT heeft ze de moslim terreur afgekeurd dus unia, eruit! ! !

  7. UNIA is een klaagmuur waar linkse organisaties misbruik van maken.Het is een enkel richting straatje waar de vernoemde middenveldorganisaties het alleenrecht opeisen om in het tolhuisje te zitten!Ze halen zelfs het 70 punten programma van het voormalige Vlaams Blok van onder het stof!

  8. Deze klimaatgekken worden door anderen aangestuurd die buiten schot blijven .Waarvan leven deze klojo’s, die blijkbaar niets anders te doen hebben .Als wij als gewone stervelingen ons misdragen in een museum waar schilderijen van onschatbare waarde hangen dan worden we ingerekend en staan we voor de rechter.De overbevolking van deze planeet is de oorzaak van alle ellende waar deze “jongeren” het over hebben maar waar ik in de MSM en duidingsprogramma’s nooit hoor over spreken! In België blijft men ook maar importeren! Vlaanderen,dat nu reeds overbevolkt is, krijgt er elk jaar tussen de 25.000 en 30.000 nieuwkomers bij. De omvolkers, die onze parlementen bemannen, blijven ons wijsmaken dat deze “kansparels” een verrijking zijn.Recente studies tappen echter uit een ander vaatje! De Vlaamse groot moefti der omvolkers is een Maneblusser!

  9. Als al die punten uit het 70-puntenprogramma één voor één gerealiseerd worden betekent dat dus eigenlijk dat het Vlaams Blok het in de jaren tachtig al bij het recht eind had.

  10. Bij welke partij zat Sihame El Kaouakibi ook alweer? Beetje te weinig te laat om nu plots tot de conclusie te komen dat we teveel subsidies uitdelen. Of zitten de slechte opiniepeilingen hier voor iets tussen?

Plaats een reactie

Delen