Wiki Commons via Vysotsky

Uncategorized

Nederlandse peiling: BoerBurgerBeweging schiet als een raket omhoog

Carl Deconinck

De nieuwste politieke peiling in Nederland geeft aan dat de BoerBurgerBeweging (BBB), de politieke partij die zich inzet voor de leefbaarheid op het platteland en voor de agrarische sector, enorm veel steun krijgt van de bevolking. Het anti-stikstofbeleid van de huidige regering lijkt ervoor te zorgen dat ze zware klappen krijgen in de peilingen.

Nederland is in de ban van enorme, vaak gewelddadige boerenprotesten. Die voelen zich in hun voortbestaan bedreigd omwille van verregaande groene reglementering. De Nederlandse overheid wil namelijk de stikstofuitstoot drastisch terugschroeven. Nochtans is dat op basis van omstreden modellen en valt de uitstoot van mest onder het Europees plafond.

In de media en politiek klinken veel geluiden om de boze boeren hard aan te pakken, maar de rest van de bevolking lijkt de landbouwsector eerder te steunen. Opiniepeilingen tonen aan dat de meeste Nederlanders begrip hebben voor de acties van de boeren. Maar vandaag kwam ook de nieuwste Peilingwijzer uit. Die combineert de peilingen voor de Tweede Kamer van verschillende belangrijke peilers.

(Lees verder onder de titel.)

https://redactie.palnws.be/2022/06/uitscheiding-stikstof-en-fosfaat-van-dierlijke-mest-in-nederland-ruim-onder-europees-plafond/

Van der Plas

De resultaten hiervan zijn veelzeggend. De jonge BoerBurgerBeweging blijft enorm groeien. Vandaag zit de partijleider, Caroline van der Plas als enig lid in de Tweede Kamer. Maar volgens de peilingen kan de partij nu 13 zetels halen. Daarmee zou de partij in één klap de tweede partij van het land kunnen worden. BBB heeft sinds de verkiezingen de wind in de zeilen en de stikstofproblematiek versterkt dat alleen maar.

Haar partij zou voornamelijk ontevreden VVD’ers binnenhalen en mensen die vorig jaar niet stemden. Maar ook bij andere partijen plukt de partij heel wat kiezers weg. Het zijn vanzelfsprekend voornamelijk mensen die niet akkoord gaan met het beleid van het kabinet. Van der Plas blijkt populair te zijn omdat ze opkomt voor de gewone mensen, duidelijke taal spreekt en boerenverstand gebruikt. Ook haar tussenkomsten in het parlement liggen goed in de markt. Andere partijen die het goed doen zijn GroenLinks, Partij voor de Dieren, Ja21 en Volt. Regeringspartijen VVD en D66 krijgen dan weer een ferme tik.

(bron: Peilingwijzer)

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Nederlandse peiling: BoerBurgerBeweging schiet als een raket omhoog”

  1. Hoog tijd dat die stikstofzwendel wordt aangepakt, EU-ambtenaren en topfiguren blijken gewoon omhooggevallen niksnutten a la Frans Timmermans. Het bewijs dat dat een paljas is: in Nederland waren ze nog nuchter genoeg om hem een eredoctoraat te weigeren. Nog een beter bewijs dat het ne paljas is: in de unief van Gent krijgt hij er een. Gezond verstand is daar niet bij nodig, laat staan een gezond boeren verstand. Voor de EU zijn de burgers de vijand.

  2. Krankzinnig dat onze beleidsvoerders het nodig vinden om in volle ontwikkeling van een voedselcrisis de boeren de duvel aan te doen met door de Groenen aangestuurde grillen op Europees niveau (Handig, dan kunnen onze politiekers de zwarte piet doorspelen naar Europa, waar we toch niks aan te zeggen hebben.). Nu is stikstof aan de orde, na de zure regen (Alle naaldbossen gingen verdwijnen, nog iemand iets van gehoord?), de Big Freeze (Afkoeling van het klimaat, jaren tachtig vorige eeuw.), opwarming van het klimaat in de jaren negentig tot nu (De zeespiegel ging 7 !zeven! meter stijgen tegen 2010.), enz.. Bende bedriegers.

Plaats een reactie

Delen