Starbucks sluit 16 winkels in Democratische steden door stijgende criminaliteit en druggebruik

Starbucks (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Starbucks sluit 16 winkels in Democratische steden door toegenomen criminaliteit en druggebruik

Redactie PAL

De internationale keten Starbucks zal in de Verenigde Staten zo’n 16 vestigingen sluiten. Die zijn opvallend genoeg allemaal gesitueerd in steden met een Democratisch bestuur. Volgens een woordvoerder van Starbucks zijn daar namelijk grote problemen met criminaliteit en druggebruik, waardoor de veiligheid van het personeel niet kan worden gegarandeerd.

Starbucks heeft de laatste decennia een waar koffie-imperium opgebouwd. Sinds de eerste winkel in 1971 de deuren opende in Seattle, zijn er ondertussen meer dan 32.000 vestigingen geopend, verspreid over 80 landen. Toch krijgt ook Starbucks met bepaalde problemen te maken, waardoor nu 16 winkels zullen moeten sluiten. Deze zijn allemaal gelegen in Amerikaanse steden die een Democratische burgemeester hebben. Concreet gaat het om Los Angeles, Seattle, Philadelphia, Portland en Washington DC.

Onveiligheid

De beslissing van Starbucks komt er nadat er steeds meer klachten kwamen van werknemers die vreesden voor hun veiligheid. Eén van de redenen waarom werknemers van de koffieketen zo vaak met druggebruik worden geconfronteerd, is het beleid omtrent de toiletten. Die mogen door iedereen gebruikt worden, los van het feit of men iets in de winkel aankoopt. Daardoor worden de toiletten door verslaafden gebruikt om drugs tot hen te nemen. Ook worden de toiletten voor andere zaken misbruikt, zoals prostitutie.

Naast de sluiting van de 16 vestigingen heeft de CEO van Starbucks, Howard Schultz, een nieuw beleid rond het gebruik van de toiletten door niet-klanten aangekondigd. “Er is een probleem met de veiligheid in onze winkels omdat mensen ze zien als een openbaar toilet”, klinkt het. “Het is onze taak om een veilige omgeving te bieden aan onze klanten en ons personeel.”

Daarom zullen managers nu zelf mogen beslissen of de toiletten nog door iedereen gebruikt mogen worden of niet. Daarnaast zullen ze ook zelf mogen kiezen tot wanneer hun winkel openblijft, zodat het personeel bijvoorbeeld nog voor zonsondergang kan vertrekken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Starbucks sluit 16 winkels in Democratische steden door toegenomen criminaliteit en druggebruik”

  1. Daar zullen we door onze “onpartijdige” America watchers Björn en Greet niets van horen?!Er is een grote stadsvlucht door zij die het zich kunnen veroorloven.Veel heeft ook te maken met het feit dat die burgemeesters Defund the policy zeer genegen zijn maar zelf in zeer goed beveiligde wijken wonen!

  2. met negers en moslims niets dan last,het is hier ook zo en onze vivadidioten willen het niet inzien.Die verbouwde minister wil nu met schiltz anafabeten een statuair contract geven om als ambtenaar te werken in de federale overheid,enigste voorwaarde,bruin,moslim,zwart en noch kunnen lezen en schrijven en uit den afrique komen,en dit moet onze administratie versterken,den tamtam zal werken,

Plaats een reactie

Delen