Verhofstadt zetelt in raad van bestuur van nieuwe anticorruptiestichting

Guy Verhofstadt. Shutterstock

Uncategorized

Verhofstadt zetelt in raad van bestuur van nieuwe anticorruptiestichting

Belga Press Agency

De opgesloten Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft een internationale stichting opgericht om corruptie te bestrijden. Dat meldt hij maandag op Telegram. In de raad van bestuur zit onder meer Europarlementslid Guy Verhofstadt.

Behalve Verhofstadt zitten ook Navalny’s vrouw Joelia Navalnaja, politicoloog Francis Fukuyama en journalist Anne Applebaum in de raad van bestuur. Navalnaja zit de raad van bestuur voor. 

“De stichting zal volledig transparant werken, en de eerste bijdrage wordt de Sacharovprijs die het Europees parlement me toekende (50.000 euro)”, kondigt Navalny aan. 

Strafkamp

De Russische president Vladimir Poetin zal er niet in slagen om de stichting op te doeken, aldus Navalny. Ruim een jaar geleden werd de Russische anticorruptiestichting van Navalny verboden door het Kremlin omdat ze “extremistisch” zou zijn. De onthullingen van de oppositieleider over corruptie en machtsmisbruik door de Russische leiders leverde Navalny machtige vijanden op.

Op dit moment zit de Kremlin-criticus een gevangenisstraf van 11,5 jaar uit in een strafkamp, na een veroordeling voor fraude. Het Russische gerecht wordt algemeen gezien als gecontroleerd door het Kremlin.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

19 gedachten over “Verhofstadt zetelt in raad van bestuur van nieuwe anticorruptiestichting”

  1. Sinds wanneer doet PALNWS aan slapstickberichtgeving? Hoewel, stropers schijnen de beste boswachters te maken. Maar dan moeten ze wel stoppen met stropen… Gaat nooit lukken met een OVLD-er, en zeker deze niet.

  2. Deze schabouwelijke premier, die België uitverkocht en al jaren in het Europese Parlement iedereen in een Allo Allo Engels staat uit te kafferen die het oneens is met hem,zit in het bestuur van een anticorruptiestichting?!Samen met zijn spitsbroeder Vande Lanotte bekokstoofde hij ongestraft allerlei constructies die de belastingbetalers nu miljarden euro’s kosten.Wie neemt deze narcist nog ernstig?!

  3. Dit maakt Poetin voor mij geloofwaardiger en eerlijker dan Navalny. Anders kan dit alleen maar fake news zijn. Een Internationale stichting tegen de corruptie waarvan Verhofstadt in het bestuur zit, terwijl de EU beschikt over zulke instantie (OLAF). Het mandaad van dat instituut zal waarschijnlijk wel democratisch verkregen worden, of anders mits betaling van een aantal Roebels aan de Guy.

Plaats een reactie

Delen