Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof als stikstofdecreet gestemd wordt: “Ronduit onwettige en onrechtvaardige elementen”

Lode Ceyssens van Boerenbond. Photonews

Uncategorized

Blanke verdachte brutaal in elkaar geslagen door politie in Arkansas

Simon Segers

Enkele politieagenten uit de stad Mulberry in de Amerikaanse staat Arkansas hebben een verdachte zware klappen toegediend nadat hij overmeesterd was. Dat is te zien op amateurbeelden die zich op sociale media verspreiden. De agenten zijn voorlopig geschorst.

Randal Worcester (27) voldeed aan de beschrijving van een man die had gedreigd om het gezicht van een vrouw af te snijden. Nadat de politie hem benaderde zou hij een van de agenten hebben opgetild om hem gewelddadig tegen de grond te drukken. Het hoofd van de beambte raakte hierbij de betonnen ondergrond. Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen de verdachte en de collega’s van de gewonde agent. Zij werkten hem tegen de vlakte, maar ze bleven hem desondanks bestoken met kniestoten en vuistslagen. Een van de agenten mepte Worcesters hoofd ook tegen de bodem.

“Noodzakelijk geweld”

De politie van Mulberry onderzoekt het incident en ondertussen heeft ook het Amerikaanse ministerie van Justitie een federaal burgerrechtenonderzoek ingesteld. Voorlopig zijn de betrokken agenten geschorst met volledig behoud van salaris. “De hoeveelheid geweld die volgens de wet is toegestaan, staat altijd in verhouding tot de overtreding die de verdachte begaat”, verklaarde advocaat Russell A. Wood, die de agenten vertegenwoordigt. Hij zei ook dat de agenten zich “hartelijk” gedroegen tot Worcester in de aanval ging. “Er was ook geen gebruik van geweld nadat de handboeien waren vastgemaakt.” Volgens de advocaat gebruikten de agenten alleen het noodzakelijke geweld om de verdachte onder controle te krijgen en in te rekenen, “precies zoals in de training wordt aangeleerd”.

Dashboardcamera

Naast de amateurbeelden bestaat er ook een video die opgenomen werd door de dashboardcamera van het patrouillevoertuig, maar deze is voorlopig niet vrijgegeven aan het publiek. Geen van de agenten was uitgerust met een body cam. Worcester heeft schaafwonden aan aangezicht en knieën en een opgezwollen rechteroog. Hij werd vrijgelaten op borg.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Blanke verdachte brutaal in elkaar geslagen door politie in Arkansas”

  1. Ik kijk al uit naar de reportage van Bjorn Soenens en Greet De Keyser. Waarschijnlijk zal Joe Biden vanavond live een toespraak houden op alle TV-zenders en zullen over gans Europa de voetbalmiljonairs dit weekeinde gedurende 5 minuten knielen voor de wedstrijd begint. Ook de beweging WLM zal in alle Amerikaanse steden protestmarsen houden.

  2. In de VSA veroorzaakten de flikken ooit een brand van 200 houten huizen bij de arrestatie van een tiental, jawel zwarte terroristen. De lokale politiechef achtte het nodig de grote middelen te gebruiken.

  3. Hier komt niks van in het nieuws, de VRT noch de politiek zijn geïnteresseerd in het in mekaar slaan van een blanke door de politie. Politiegeweld is er alleen als het om een zwarte gaat, al heeft die een strafblad van enkele meters. We kunnen ons afvragen vanwaar die verschillende benaderingen. Tellen blanke mensen niet meer mee ?

  4. Moest het een zwarte/kleurling zijn geweest stonden de geplunderde winkels in lichterlaaie te Mulberry en diende de gouverneur de Nationale Garde op te roepen. Zowel op VRT en VTM was het code rood en teisterden Björn en Greet het scherm. In Terzake werd over deze barbaarse behandeling een life reportage gewijd met toelichting door één van de ettelijke Amerika experten die Vlaanderen rijk is. Het voorzittersduo Nadia en Jeremie waren te gast!

Plaats een reactie

Delen