Illustratie (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Californische scholen betalen 20.000 dollar om kleuterscholen woker te maken

Redactie PAL

De Californische schoolgemeenschap heeft beslist om een contract aan te gaan met de organisatie ‘Woke Kindergarten’ die een team van consultants zal aanstellen om de kleuterscholen een stuk woker te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om “antiracistische trainingen”. Het contract zal de gemeenschap zo’n 20.000 dollar kosten.

Volgens de website van ‘Woke Kindergarten’ zijn ze een organisatie die op jonge leeftijd kinderen bepaalde normen wil bijbrengen. “We zijn een organisatie die families, kinderen, leerkrachten en organisaties wil bijstaan in hun engagement om al vroeg in het leerproces van kinderen pro-zwarte standpunten bij te brengen of hen te leren over de vrijheidsstrijd van queer en transgender mensen.” De stichter van de organisatie, Akiea Gross, is naar eigen zeggen zelf queer en wil kinderen op een innovatieve manier bijbrengen wat het is om woke te zijn.

Anti-blank

Volgens het contract is het de bedoeling om kinderen op thematische wijze te coachen. “Het is de bedoeling van de trainingen die Woke Kindergarten zal organiseren om de kinderen voeling te geven met wat het is om anti-racist te zijn of te strijden tegen vooroordelen”, klinkt het. “Daarnaast is het ook de bedoeling om blankheid binnen de schoolgemeenschap te verstoren, het koloniaal narratief te bestrijden en ervoor te zorgen dat niemand anti-zwart wordt.” Hoewel het niet in het contract wordt gepreciseerd leert de website van de organisatie ook dat het idee van een afgezwakte politie populair is.

Kritiek

Niet iedereen is echter enthousiast over de samenwerking tussen de schoolgemeenschap en Woke Kindergarten. “Beseffen ouders wel goed dat er 20.000 euro van het budget van de gemeenschap zal gaan naar een organisatie die extreem-woke is en zo hun kinderen wil beïnvloeden?”, vraagt Erika Sanzi, directeur van de organisatie Parent’s Defending Education. “Woke Kindergarten wil de kinderen leren dat ze een jongen, meisje of geen van beide kunnen zijn. Dat is ideologische indoctrinatie en heeft geen plaats in de klas.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Californische scholen betalen 20.000 dollar om kleuterscholen woker te maken”

  1. Woke slaat het hardst toe in de VS. Het land heeft een geschiedenis in de slavernij. Daarnaast is er een groot probleem met de zwarte bevolking. Een op drie zwarte jongeren maakt kennis met de gevangenis. Voor blanke jongeren is dat amper een op zeventien. Zwarten maken 12% van de VS-bevolking uit. In 2018 waren er 14.123 moorden. De helft van de slachtoffers (7.407) was zwart en 93% hiervan werden gedood door zwarte daders. De botsing van deze gegevens met de woke-fanatici zal verder oplopen.

  2. De woke-waanzin is op zich een zeer racistisch gegeven. De blanke mensen moeten onderuit gehaald worden, desnoods met harde hand, echt wansmakelijk, en zo communistisch, hoe sommigen dit kunnen goedkeuren is mij een raadsel, oo wacht, er hangt een prijskaartje aan, geld dus.
    Weg met deze waanzin. Kinderen indoctrineren, waar is de vrijheid, de kans om zelf te kunnen kiezen hoe je deze minderheid wil zien. Maar nee, deze linkse Nazi-streken gaan verder en verder, bwah…

  3. Hersenspinsels zijn alleen ongevaarlijk voor de samenleving als de getroffenen in volkomen isolement opgesloten en bewaakt zijn. Nu laat men de heilsprediking van de hersenverweekten de vrije loop en wordt de pocowoko-religie een reële bedreiging. Er is een punt waar alleen nog hardhandig optreden effectief zal zijn en dan zal weer geklaagd worden over witte, binaire privileges.

Plaats een reactie

Delen