Whole Foods (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

CEO Whole Foods: “De socialisten nemen het overal over”

Redactie PAL

John Mackey, de CEO van de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods, is bezorgd over trends die zich momenteel in zijn land aan het doorzetten zijn. Zo zouden jonge mensen niet meer willen werken en nemen socialisten het volgens hem op veel gebieden over.

John Mackey richtte 42 jaar geleden samen met zijn zakenpartner de supermarktketen Whole Foods op en is naar eigen zeggen een kapitalist in hart en nieren. Vier decennia en 500 locaties later is het tijd om de fakkel door te geven, al is hij niet van plan om in alle stilte te vertrekken. Hij trekt namelijk nog eens stevig van leer tegen de woke-beweging, die volgens hem de economie in de Verenigde Staten lam legt.

Woke principes

Volgens Mackey leven jonge mensen meer en meer volgens woke principes, die er voor zorgen dat ze bijvoorbeeld enkel nog willen werken in sectoren waar ze passioneel over zijn. “Ik heb eigenlijk het gevoel dat veel jonge mensen gewoon niet meer willen werken”, stelt hij. “Ze kunnen namelijk niet verwachten dat ze onmiddellijk in hun droomsector kunnen beginnen.”

Verder is hij naar eigen zeggen ook bang dat vrijheden die hij sinds jaar en dag als normaal ziet nu steeds meer bedreigd worden. “Wat me bang maakt is het feit dat de socialisten het naar mijn mening steeds meer aan het overnemen zijn”, stelt hij vast. “Ze marcheren als het ware door de instellingen en nemen zo het onderwijs de bedrijven en zelfs het leger over.”

Hetzelfde probleem doet zich voor inzake de vrijheid van meningsuiting. “Als je kijkt hoe het vandaag met de vrijheid van meningsuiting gesteld is, of bijvoorbeeld de beweging tegen vrije wapendracht, dan worden ons veel vrijheden afgenomen die we vroeger heel normaal vonden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “CEO Whole Foods: “De socialisten nemen het overal over””

  1. Er zal niet meer aan te ontkomen zijn of men het nu graag wil horen of niet, er gaat een moment komen dat we terug moeten vechten voor onze vrijheden, ik bedoel hier niet mee figuurlijk maar letterlijk. Van de huidige politieke kaste moeten we niets verwachten, ze blinken nu al uit in dictatoriale trekjes en vinden het goed zo.

  2. Hoe dan ook, de VSA stevenen af op een nieuwe burgeroorlog op een tijdstip dat de wereld in brand dreigt te staan. Van de VSA zal men geen reddende hand moeten verwachten zolang aan de pocowoko-ellende geen halt is toegeroepen.

  3. De Chinezen en de Russen kunnen als het ware in hun zetel blijven zitten!De VS is een land in ontbinding en is bezig zichzelf te decimeren vanwege woke,CRT,Antifa,BLM,links anarchisme, intellectuele achteruitgang v/d jongeren,drugs- en opeoiden verslaving,criminaliteit,tekort aan nieuwe recruten voor het leger,LBGTQ+,aversie voor patriottisme,tweespalt,links liberalisme en socialisme etc….Ook de haat gepredikt door linkse Democratische verkozenen tegen Trump verdeelt het land.

Plaats een reactie

Delen