Bron: Twitter

Cultuuroorlog

Dragshow in Amerikaanse kerk zorgt voor beroering

Redactie PAL

Op sociale media wordt een video gedeeld waarop te zien is hoe een dragqueen paradeert in een kerk. Zij werd daartoe uitgenodigd door de New York City Catholic high school. Het is daarbij niet de eerste keer dat een dergelijke vertoning plaatsvindt in New York.

Een dragqueen is een man die zich als vrouw verkleedt om op seksuele wijze te dansen en zich uit te kleden. Een ‘dragshow’ wordt daarom over het algemeen gezien als een zeer expliciet optreden. Meestal worden ze dan ook georganiseerd in feest- of concertzalen met een strenge leeftijdsbeperking. Het mag dan ook op z’n minst verwonderlijk genoemd worden dat een dergelijke show georganiseerd zou worden in een school. Toch is dat exact wat er zich afgelopen maandag heeft afgespeeld in New York, waar een dragqueen door een middelbare school werd uitgenodigd om een show te geven in de lokale kerk.

“Een hele eer”

Het was de dragqueen zelf die naar buiten bracht dat ze in de kerk een optreden had gegeven door op Instagram een foto te posten. Daarin geeft ze aan vereerd te zijn dat ze mocht optreden op een dergelijke locatie. “Wie zei er dat er geen dragqueens in een kerk zouden kunnen rondlopen?”, vraagt ze haar volgers. “Zouden jullie deelnemen aan deze dienst?” Daarna bedankte ze de school. “Bedankt dat ik over mijn werk als dragqueen mocht spreken bij jullie en dat jullie luisterden naar mijn moedige queer-verhalen. Ik zal dit mooie moment nooit vergeten”, klonk het.

Op sociale media worden sindsdien ook beelden gedeeld die door het publiek werden gemaakt. Daarin valt te horen dat de dragqueen als “de koningin van New York” wordt aangekondigd. Terwijl ze naar het altaar stapt, gekleed in blauw en oranje, wordt het publiek aangemaand om recht te staan en te applaudisseren voor de dragqueen.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/LindhardtEric/status/1553527054511087616

Eerder voorval

Het is niet de eerste keer dat er in een kerk in New York een dergelijke show wordt georganiseerd. Zo vond in juni nog een optreden plaats naar aanleiding van Pride Month. Daarbij werd in de Park Church in Elmira een evenement georganiseerd met de naam ‘Geloof is Drag’ waarbij de pastoor op zijn website aankondigde dat hij dit organiseerde omdat hij “een overtuigde anti-racist en feminist is die als homoseksueel actief de LGBTQ+-gemeenschap wil promoten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Dragshow in Amerikaanse kerk zorgt voor beroering”

  1. Onmiddellijke déjà vu. Even gegoogeled, en op You Tube meteen gevonden onder de titel “Little Britain – Pastor Jesse King, from the Ghetto”. Lijkt als twee druppels water op deze vertoning. Met dit verschil : de schitterende humoristische serie “Little Britain” is o.a. voor deze sketch veroordeeld, waarin een geschminkte Matt Lucas een pracht van een parodie weggeeft van een zwarte wonderpredikant, met zeer veel “gekwetste gevoelens” als gevolg door deze extreem-racistische humor. Een écht gedrocht van een dragqueen-negerin “kwetst helemaal niemand”, integendeel, volgens de nagelnieuwe Amerikaanse inclusieve logica. Maar een domme blanke als ik ziet geen verschil tussen de twee filmpjes … Als ’t aan mij lag hadden David Walliams en Matt Lucas een medaille moeten krijgen.

  2. Vervang meteen de gekruisigde Christus door een spartelende dragqueen. Poco en woke zetten steeds een stapje verder om af te tasten hoever ze kunnen gaan. De USA zouden de wereld willen leiden op de weg naar de democratie? Behoed ons voor dergelijk leiderschap. Eens Oekraïne dit door zal hebben zal het de grootste ontgoocheling beleven in zijn geschiedenis.

Plaats een reactie

Delen