Gouverneur DeSantis: "Florida is de staat waar woke komt om te sterven"

Gouverneur Ron DeSantis van Florida (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Gouverneur DeSantis: “Florida is de staat waar woke komt om te sterven”

Redactie PAL

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft in een toespraak enkele opvallende uitspraken gedaan over de strijd die hij is aangegaan met woke. Zo stelde hij dat Florida de enige staat is die voldoende hard strijdt tegen de woke-ideologie en dat hij blij is dat de verplichte vaccinatie voor studenten er nooit is gekomen.

Dat de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, geen fan is van woke, is al langer bekend. Zo voerde hij enkele maanden geleden nog een wet in onder de naam ‘Stop the Wrongs to Our Kids and Employees’, ofwel ‘Stop WOKE’. Die wetgeving legt onder meer de diversiteitstraining op scholen en in bedrijven aan banden. Een groep ouders en leerkrachten, die het absoluut niet eens waren met de nieuwe wet, dienden al enkele minuten nadat DeSantis de wet ondertekend had een verzoekschrift tot nietigverklaring in, maar een rechter besliste later dat de regeling gewoon mocht ingaan.

Onderwijs

Dat het onderwijs van woke gevrijwaard moet blijven, is voor DeSantis een prioriteit. “In elk geval moeten we in de klassen vele ideologieën bestrijden”, stelde hij in zijn toespraak. “Ik wil ervoor zorgen dat Florida de staat is waar woke komt om te sterven.” Volgens de gouverneur moet koste wat kost vermeden worden dat de woke-beweging nog verdere schade kan aanrichten. “Wij gaan ons gezond verstand en de feiten volgen”, klonk het strijdvaardig.

Daarnaast toonde hij zich tevreden over het feit dat hij nooit is gezwicht voor de druk om strengere coronamaatregelen te nemen in zijn staat. Zo heropende hij de scholen zeer snel en weigerde hij vaccinatievoorwaarden in te voeren voor studenten die naar de les wilden gaan. “Florida heeft tijdens die periode gesteund op de wetenschap en de cijfers, eerder dan op politicologie en partijdige strategieën.”

Lerarentekort

Florida kampt momenteel met een lerarentekort, omdat steeds minder studenten een carrière in het onderwijs nastreven. Dat ligt volgens DeSantis aan het feit dat scholen geen aantrekkelijke opleidingen meer aanbieden voor leerkrachten. “De manier waarop scholen momenteel werken, is volgens mij niet juist”, oordeelde hij. “Volgens mij moet er een systeem komen waarbij leerkrachten diepgaande kennis hebben over bepaalde onderwerpen.” Daarmee zou hij het tot nu toe gangbare systeem vervangen waarbij één leerkracht verschillende vakken geeft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Gouverneur DeSantis: “Florida is de staat waar woke komt om te sterven””

  1. In Vlaanderen is de ellendige toestand van het onderwijs niet beter. Hier heeft de N-VA haar momentum om orde op zaken te stellen laten voorbijgaan, helaas. Als later een trado-partij de fakkel weer overneemt zal beterschap nog verder van huis zijn.

Plaats een reactie

Delen