Jiu-jitsu legenda Leandro Lo doodgeschoten in Brazilië

Instagralm @leandrolojj

Uncategorized

Jiu-jitsu legenda Leandro Lo doodgeschoten in Brazilië

Carl Deconinck

Afgelopen zaterdagnacht is wereldkampioen Jiu-jitsu Leandro Lo doodgeschoten toen hij aanwezig was op een concert in Sao Paulo. Zijn advocaat bevestigde de dood van zijn client. Lo was pas 33 jaar.

De dader zou een politieman zijn die niet in dienst was, Henrique Otávio Oliveira Velozo. Beide mannen kwamen in conflict nadat Velozo een fles zou hebben genomen van een tafel waar Lo aan zat en hem ermee bedreigde, aldus een getuige. Daarom nam Lo de man in een houdgreep. Nadat de mannen uit elkaar werden gehaald, trok Velezo zijn wapen en schoot hij Lo door het hoofd.

Leandro Lo was een dominante figuur in de sport sinds 2011. Hij won acht wereldtitels in meerdere gewichtsklasses en was zo een van de meest succesvolle Jiu-jitsu-vechters allertijden. Recent won hij nog een wereldbeker in Californië. Hij blonk vooral uit met zijn verdedigingstechnieken en men zag in hem een van de beste grapplers die er waren.

Zijn dood komt als een grote schok voor velen in de sportwereld, en op sociale media regent het reacties. Na de moord trokken er ook boze betogers naar het politiekantoor in Sao Paulo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen