Michelle Martin (midden): foto Belga

Uncategorized

Michelle Martin, ex-vrouw van Dutroux, vanaf vrijdag vrij zonder voorwaarden

Wannes Neukermans

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, komt aanstaande vrijdag vrij zonder voorwaarden. Dat heeft Justitie gemeld aan de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux, zo blijkt dinsdagavond uit een post op de Facebookpagina van Paul Marchal.

Martin werd in 2004 door het hof van assisen van Aarlen tot dertig jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid bij de misdaden begaan door haar ex-man, die levenslang kreeg voor de ontvoering, foltering, verkrachting en moord. Hij was verantwoordelijk voor de ontvoering van zes meisjes. Vier meisjes overleefden zijn gruweldaden niet.

Voorwaarden vallen weg

Terwijl Dutroux voor andere feiten enkele maanden vastzat, wist Martin dat twee van die meisjes, Julie en Mélissa, nog leefden. Ze zaten toen al maandenlang vast in een kleine, onverwarmde kelder in het huis van Dutroux in Marcinelle. Vier andere meisjes waren toen al vermoord door Dutroux. Ze deed niets om de opgesloten kinderen te redden of eten te bezorgen. De aanwezige honden werden overigens wel gevoederd.

Martin, die sinds 1996 in de cel zat, werd in augustus 2012 na herhaaldelijke verzoeken door de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen vervroegd vrijgelaten onder voorwaarden. Tien jaar later vallen die voorwaarden nu weg.

“Het blijft moeilijk… zeker op een dag als vandaag. Zovele jaren geleden werd An op 23 augustus uit ons leven gerukt. Het wordt allemaal nog zoveel moeilijker als je net nu een gerechtsbrief krijgt met de zakelijke melding dat de voorwaarden gekoppeld aan de voorlopige vrijheid van martin worden geschrapt”, reageert Paul Marchal, de vader van één van de slachtoffers, op zijn Facebookpagina.

(Lees verder onder de foto.)

Bron: Facebook Paul Marchal

Op sociale media regent het intussen negatieve reacties. Vele mensen vinden het onbegrijpelijk dat de handlangster van Marc Dutroux al zo snel zonder enige voorwaarde vrij komt. “Het is niet te begrijpen dat we amper 18 jaar na het proces op dit punt staan: volledige vrijlating van een van de daders”, reageert Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang). “Laat ons toch niet vergeten dat het door Martin is dat zowel Julie als Mélissa zijn omgekomen van honger en dorst, los van andere hulp die ze aan Dutroux verschafte. Maar in België is dat amper genoeg voor 8 jaar cel, want in 2012 kwam ze reeds vrij onder voorwaarden. Overmorgen is ze volledig vrij: justitie in België.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/michelle-martin-deze-zomer-volledig-vrij-zonder-voorwaarden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Michelle Martin, ex-vrouw van Dutroux, vanaf vrijdag vrij zonder voorwaarden”

  1. Justitie is er niet voor de slachtoffers, Q heeft zelfs de straffen met 6 maanden ingekort en ge moet al een zware crimineel zijn om in de cel te geraken. 1996 tot 2012 = 16 jaar voor de moord op 2 kinderen, wat stelt een leven nog voor? Dader Kitty Nieuwenhuizen zijn ook al vrij. Welke voorwaarden vallen weg? Ze ging enkele jaren geleden per taxi naar de kust om naar de kapper te gaan en uit eten te gaan, daar had ze wel geld voor maar ze had nog maar 20€ schadevergoeding betaald aan de slachtoffers. Justitie is rot.

  2. Die heks heeft twee kinderen laten verhongeren en verdorsten en komt toch vrij ? Rechtstaat or veeleer “Kromstaat”. Ik zou het niet betreuren indien ouders het recht in eigen hand zouden nemen al is dit uiteraard onwettelijk en zwaar sanctioneerbaar. Volledigheidshalve ik roep niet op tot dit soort geweld want dat is strafbaar. Eens temeer primeren de “Rechten vd Crapuleuze Mens” toch op de “Rechten vd Slachtoffer Mens”

Plaats een reactie

Delen