Uw mening: bezit en gebruik van cannabis moet strenger bestraft worden

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Uw mening: bezit en gebruik van cannabis moet strenger bestraft worden

Anton Schelfaut

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) herhaalde vorige week zijn pleidooi voor de legalisering van cannabis en de opening van coffeeshops in de hoofdstad. Als het van de PAL NWS-lezers afhangt, wordt het bezit en gebruik van cannabis echter strenger bestraft. Dat blijkt uit de resultaten van de vorige Vraag van de Week.

205 lezers van PAL NWS gaven vorige week hun mening over het voorstel van Close. 115 van hen (56 procent) zijn er niet voor gewonnen, integendeel. Zij vinden dat het bezit en het gebruik van cannabis net strenger bestraft moet worden. “Bij jongeren blijft het gebruik van cannabis problematisch”, schetst Katharina. “Een gedoogbeleid geeft de indruk dat er niets aan de hand is, waardoor preventie moeilijk wordt. De enige aanvaardbare cannabis is de medicinale versie.”

Slechts 27 respondenten (13 procent) zijn voorstanders van een depenalisering van cannabis. “Onwetendheid van de bevolking en indoctrinatie van de overheid hebben een plant een duivels imago bezorgd, terwijl al duizenden jaren in de geschreven literatuur de genezende effecten beschreven staan”, reageert Alan.

Behoud van huidige wetgeving

In België is het bezit en gebruik van cannabis illegaal, al wordt bezit voor persoonlijk gebruik (dat betekent niet meer dan drie gram) door volwassenen doorgaans niet vervolgd. 59 respondenten (29 procent) vinden dat de huidige wetgeving behouden moet blijven. Zo ziet Ronny in het voorstel van de Brusselse burgemeester louter een plan om de socialisten aan de macht te houden. “Toeristen genoeg om je koopwaar aan te slijten en een leger verslaafden die je aan de politieke macht houden zodat hun wietflow niet zou opdrogen. Geniaal toch? Kijk maar naar Californië.”

Lees hieronder de vorige Vraag van de Week:
https://redactie.palnws.be/2022/07/vraag-van-de-week-moet-cannabis-uit-het-strafrecht-worden-gehaald/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Uw mening: bezit en gebruik van cannabis moet strenger bestraft worden”

  1. Wat voor mensen zijn die 115 leden, die bestraffen een oplossing vinden ?
    Bestraffen heeft NOOIT een maatschappelijk probleem verholpen.
    En weten die 115 leden waarom mensen Cannabis gebruiken ?
    Doe eerst een onderzoek naar de oorzaak vooraleer een conclusie te trekken.

  2. Close wil zijn kiezers ter wille zijn en dat doen alle politici. Hij moet wel in het achterhoofd houden dat de meesten niet bij dat jointje blijven en vaak overschakelen naar straffer spul. Hoe kan je trouwens studeren of werken met een problematisch cannabis gebruik ? Niet, vrees ik dat zijn gegarandeerd klanten voor het OCMW. Alles hangt af bij hoeveel jointjes het blijft en dat is onvoorspelbaar.

Plaats een reactie

Delen