Man die Pelosi aanviel blijkt drugsverslaafde linkse activist

Twitter @ShellenbergerMD

Uncategorized

Black Lives Matter start rechtszaak tegen Black Lives Matter

Carl Deconinck

De marxistische strijdorganisatie Black Lives Matter wordt al langer verdacht van financiële malversaties. Nu nemen de lokale afdelingen het op tegen de top. Die zou meer dan tien miljoen dollar hebben afgeroomd van de donoren. Dat staat te lezen in de gerechtsdocumenten die deze week zijn ingediend.

BLM Grassroots, een organisatie bestaande uit 26 lokale afdelingen uit de VS, het VK en Canada, diende donderdag klacht in tegen de BLM Global Network Foundation, de vzw die is ontstaan ten tijde van de massale protesten. De lokale afdelingen beschuldigen de Foundation ervan dat hij geld heeft ingezameld op hun rug, dat geld slecht heeft beheerd en hen heeft buitengesloten van het beslissingsproces.

Shalomyah Bowers, die aan het hoofd staat van de Foundation, zou miljoenen in zijn eigen zak hebben gestopt. Nochtans werd hij net voorzitter toen bleek dat zijn voorgangers dat ook al zouden hebben gedaan. Intussen lopen al meerdere onderzoeken op verschillende niveau’s tegen de organsiatie. Grassroots eist nu de volledige controle over alle gelden en financiële middelen van de Foundation. In 2020 alleen al kreeg de organisatie voor 90 miljoen dollar aan giften.

(Lees verder onder de tweet.)

“Leugens”

De advocaat van de Foundation noemt de beschuldigingen “volledig vals”. Een externe audit zou volgens hem aangetoond hebben dat er “geen fraude of misbruik was”. Hij zegt dat Black Lives Matter Grassroots “duidelijk en bewust liegt”. De Foundation reageerde ook zelf in een uitgebreid bericht. Daarin zegt de organisatie dat alle aandacht beter zou gaan naar plannen van Amerikaans president Joe Biden om meer geld te geven aan de politie “die geweld tegen onze gemeenschap aanmoedigt” en de watercrisis in Jackson, “waar blanke supremacisten het watersysteem laten kapotgaan“.

De Foundation haalt ook aan dat Grassroots al 7 miljoen dollar zou hebben gekregen. De leidinggevenden zouden zichzelf 10.000 dollar per maand hebben uitgekeerd, hoewel ze zegden als vrijwilliger te ageren. Ze stellen ook belangenvermenging vast bij Grassroots. Cynici merken op dat beide partijen wel eens gelijk zouden kunnen hebben en zowel de Foundation als Grassroots het merk Black Lives Matter gewoon gebruiken om hun eigen zakken te vullen.

https://redactie.palnws.be/2022/04/blm-kocht-in-het-geheim-luxevilla-ter-waarde-van-6-miljoen-dollar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Black Lives Matter start rechtszaak tegen Black Lives Matter”

  1. Voila, de afleiding is al gemaakt en nu is Biden de schuldige van hun gesjoemel, dus eigenlijk zijn het racisten want ze discrimineren de negertjes, net zoals die jeannet marc marie huybrechts die walgt van een blanke hetero man.

Plaats een reactie

Delen