Boerenbond dreigt met juridische stappen tegen stikstofakkoord: "Er moet zwaar worden bijgestuurd"

Lode Ceyssens. Photo News

Uncategorized

Boerenbond dreigt met juridische stappen tegen stikstofakkoord: “Er moet zwaar worden bijgestuurd”

Belga Press Agency

De Boerenbond eist dat het stikstofakkoord drastisch wordt bijgestuurd. “Zo niet zullen we juridische stappen nemen”, zegt voorzitter Lode Ceyssens zaterdag in Het Belang van Limburg.

De Boerenbond wil zich niet neerleggen bij het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. De belangenorganisatie die 16.000 Vlaamse land- en tuinbouwers verenigt, roept Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om rond de tafel te gaan en het akkoord te heronderhandelen. Ceyssens noemt het gesloten akkoord “bedreigend” voor de hele landbouwsector.

Juridische stappen

“Er moet zwaar worden bijgestuurd. Het plan zoals het vandaag voorligt, is niet haalbaar voor onze bedrijven”, zegt Ceyssens. “Er zijn niet voor niets 19.000 bezwaarschriften ingediend. Dat openbaar onderzoek mag geen windowdressing zijn. Als men toch mordicus blijft verdergaan, dan zullen we juridische stappen nemen.”

Volgens Ceyssens zit de fout bij het rekenkundige model waarop het stikstofakkoord gebaseerd is. “Dat model biedt geen enkele garantie dat we bereiken wat Europa tegen 2050 vraagt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Boerenbond dreigt met juridische stappen tegen stikstofakkoord: “Er moet zwaar worden bijgestuurd””

  1. Worden die betaald door de asielmaffia of bestaat er een link met met Nicolleke of CD&V? Totaal irrationeel dat in tijden van energiecrisis waar de modale burger financieel gewurgd wordt door prijzen
    die de bevolking verarmen, CD&V geldmiddelen verspeeld voor malafide praktijken.

  2. Dat de Boerenbond zijn vrienden in cdv oproept om Europese regels die door big agro aangebracht zijn terug te draaien. Door naar de Europese doelstellingen te verwijzen gaan ze het probleem nog groter maken.

  3. De ganse vivaldi bende, inclusief hun gepolitiseerd media en gerecht, staat te roepen en te schreeuwen iets te doen aan de klimaatverandering. Alles moet ook weer samen onder één bestuur komen, en toch is het steeds de Vlaming die het gelag moet betalen, terwijl de Walen en Brusselaars keer op keer de dans ontspringen als het om maatregelen gaat: digitale meter, verplicht elektrisch te rijden vanaf 2028, woonbonus weg, stikstofakkoord….waar is Vivaldi nu? Ik hoop dat de boeren eens goed tegen de schenen van de Vlaamse regering stampen zodat ze ophouden altijd hun eigen volk te pesten.

Plaats een reactie

Delen