Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Cultuuroorlog

Covoorzitter Jong Groen bekritiseert “racistische” aanwervingscampagne stad Lo-Reninge

Simon Segers

Jordy Sabels, covoorzitter van Jong Groen, heeft op Twitter zijn ongenoegen geuit over een aanwervingscampagne van het stadsbestuur van de stad Lo-Reninge. In verschillende vacatures zijn medewerkers te zien met een cowboy- of Indianentenue.

Lo-Reninge, gelegen in de Westhoek, is met haar 3.200 inwoners de tweede kleinste stad van België. De gemeente plaatste een aantal vacatures op haar website in het kader van de campagne “Een job in de Far West van Vlaanderen?”

“Onze groeiende organisatie met een kleine veertig medewerkers staat volop in bloei. Met een nieuwe structuur en aanpak hopen we de burger nog beter te ondersteunen. We zoeken een handjevol versterking om ons bij te staan in deze boeiende zoektocht!”, staat te lezen op de website. Voor de gelegenheid hebben verschillende lokale ambtenaren zich verkleed als cowboys en Indianen.

“Racistisch en denigrerend”

Dat is niet naar de zin van Jordy Sabels, covoorzitter van Jong Groen. Hij plaatste een schermafdruk van een van de vacatures op Twitter. “Niemand in Lo-Reninge die erover nagedacht heeft dat deze visual misschien niet zo ideaal is om mensen aan te werven. Of wacht gewoon racistisch en denigrerend is?”, tweette Sabels.

In de reacties verdedigde hij zijn positie. “Ik zei bewust racisme en dat is het ook en dat zeg ik niet enkel als mens, evengoed als historicus. Dit is fout op zoveel manieren. Waarschijnlijk niet bewust, maar wel fout.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

19 gedachten over “Covoorzitter Jong Groen bekritiseert “racistische” aanwervingscampagne stad Lo-Reninge”

  1. Persoonlijk heb ik een vergrootglas moeten nemen om racisme op de foto te vinden. Sorry, mijnheer Sabels niks gevonden. Wat ik wel vond is een gemeente, die in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt, origineel uit de hoek komt om mensen te vinden. Raar dat niet alle mensen dezelfde interpretatie hebben, in heb nochtans groene ogen.

  2. Dat deze nitwit van groen ietwat buitenlandse folklore onmiddelijk als ” racistisch en denigrerend ” ervaart , bewijst dat hij tegenover andere culturen een enorm superioriteitscomplex heeft . met andere woorden dat hij een primaire racist en cultuurbarbaar is . Maar wel met het opgeheven vingertje voor iedereen die zijn brutale arrogantie niet deelt .

  3. Ik zie maar 1 iemand denigrerend beledigingen rondzwieren en dat is Jordy Sabels. Bovendien heeft de jongen ‘no skin in the game’, waardoor zijn actie nogal paternalistische overkomt.

  4. Een ‘visual’ noemt men in progressieve taal een afbeelding. Als woord voor al wat gezien kan worden is dit een volgende stap in de gelijkheid onder mensdom en dierenrijk. Meteen weet men ook dat die co-voorzitter historicus (hystericus?) is.

  5. De snotneus is wel vergeten te reageren toen enkele marokkanen een jongeling aftroefden met de woorden kankerbelg en dan reageert deze racist niet. Ik heb het helemaal niet met ambetantenaren maar dit is een goede campagne maar racisten zoals deze extreem linkse jordy bewijzen alweer dat ze het islamoracisme ondersteunen, dat is pas racisme.

  6. Straks zal de groene gestapo langs alle carnaval winkels passeren om alles wat met cowboys en indianen te maken heeft in beslag te nemen. Ze zouden beter eerst zeggen wat nog mag, in plaats van alles te verbieden en achter alles racisme te zoeken.

  7. Ongefundeerde aantijgingen van vermeend “racisme” gelden als “Laster & Eerroof” en daar kan om gedagvaard worden. Het is niet omdat in het door gifGroene schimmel aangetaste warhoofd van één of andere PoCo-pipo of pipa iets vermeend “racistisch” zou gewaand worden, dat dit ook zo zou zijn in de juridische betekenis van de notie “racisme” !

  8. Heeft Jordy echt niets anders te doen? Die Groenen gaan zich op de duur zelf zo belachelijk maken dat ze door niemand nog au serieux genomen worden. Geen wonder dat MR in Wallonie zit te kijken om ze uit de Waalse regering te gooien .Met halve debielen besturen is nagenoeg onmogelijk ! Misschien kan Jordy best zichzelf “cancelen” dan zijn we er vanaf!

Plaats een reactie

Delen