Guy Verhofstadt (foto: Belga)

Uncategorized

Els van Doesburg (N-VA) deelt mening van Geert Noels over Verhofstadt: “Gans zijn bestaan verdient onderzoekscommissie”

Wannes Neukermans

In haar tweewekelijkse column in De Morgen heeft Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA) het over voormalig premier Guy Verhofstadt (Open Vld). “Bij een groot staatsman denk je aan grote verwezenlijkingen”, schrijft ze. “Bij Guy Verhofstadt aan een bij elkaar geschraapt landgoed in Toscane.”

Begin juli haalde econoom Geert Noels de krantenkoppen door te stellen dat Guy Verhofstadt de slechtste premier van België ooit is. Een straffe uitspraak, maar Els van Doesburg begrijpt het wel: “Mensen van mijn leeftijd schrikken daar niet van. Voor ons is dat de man die begrotingen pimpte door pensioenfondsen braderijgewijs over te nemen en de miljardenrekening naar ons doorschoof.”

Gevolgen van de kernuitstap

Guy Verhofstadt was de verpersoonlijking van een stijlbreuk in de politiek. Hij brak met het langetermijndenken van ministers uit de jaren 90. “Zijn paarse regeringen haalden allerlei begrotingstrucs uit om op korte termijn geld in de lade te krijgen, maar die kosten ons nu miljarden”, vertelde Geert Noels. “De man die zo graag premier wilde worden dat hij zijn meerderheid kocht door de groenen een kernuitstap te geven”, noemt van Doesburg hem.

De begrotingstrucs van Verhofstadt hebben tot op de dag van vandaag nog gevolgen, legt van Doesburg uit. Zo verkocht hij Electrabel aan de Fransen, “waardoor Alexander De Croo en Tinne Van der Straeten vandaag als gebochelde bedelaars door de straten van Parijs dwalen.”

Dat Verhofstadt nog steeds – letterlijk – de vruchten plukt van zijn politieke carrière, vindt van Doesburg abnormaal. “Onze wetgeving is toch behoorlijk liberaal als je met zo’n trackrecord nog druiven mag plukken in Toscane en geen streepjes moet trekken in Leuven-Centraal. Het ganse bestaan van deze man verdient eigenlijk gewoon een onderzoekscommissie.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/econoom-geert-noels-guy-verhofstadt-is-de-slechtste-premier-die-we-ooit-hebben-gehad/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

21 gedachten over “Els van Doesburg (N-VA) deelt mening van Geert Noels over Verhofstadt: “Gans zijn bestaan verdient onderzoekscommissie””

  1. Ik wil een Neurenberg 2.0. En niet enkel voor Guy Verhofstadt. Ook voor de hoofdredacteurs van de media, de VRT, en de directeurs-generaal van het katholiek onderwijs en het GO. Aanklacht: het aanzetten van haat tegen de eigen bevolking, met als doel de vernietiging van de eigen cultuur, importeren van apartheid, faciliteren van religieus fanatisme, vernieling van sociale zekerheid, en aanzetten tot burgeroorlog.

  2. Omdat de “mindere klootzakken” schrik hebben om, daarna, zelf op het schavot te belanden. Ze zijn dus niet happig om hun voorbeeld aan te vallen. Verhofstadt mag dan wel de grootste crimineel zijn, vele anderen politici hebben er ook “het handje van”. Als Verhofstadt in de gevangenis belandt, geef ik “een vat”.

  3. En hetgeen hier in België geweten is, is slechts hoe wij het hier en nu kunnen beoordelen…het topje van ijsberg. Die man heeft een veelvoud aan miljarden aan de EU burger gekost en zichzelf met EU miljoenen verrijkt in het proces. Zelfs in Oekraïne kennen ze hem, en niemand, noch op Belgisch vlak, noch op EU vlak zal hem een strobreed in de weg leggen. Ze hebben zijn beste vriend in de loge, Degucht, niet eens kunnen veroordelen voor verkoop van Fortis aandelen met voorkennis, wat zullen ze durven doen aan deze gangster? Decroo, Somers, Lachaert, Tommelein…allemaal eten ze nog steeds uit zijn hand en hun politieke carrière en hun nabestaanden hangen van hem af. Berlusconi was een peuter tegen deze mafia-baas.

  4. Er is maar één plaats voor Guy Verhofstad. En dat is de gevangenis. Deze man heeft fraude gepleegd. Vraag maar eens aan Jean-marie De Decker. Die weet heel veel over hem en zijn vriendjes. Dus voor mij mag er zeker een onderzoek commissie komen. Hoe rapper hoe liever.

  5. Guy Verhofstadt is voor de democraten een rotte appel maar zonder de steun van het liberale partijapparaat en diverse coalitiepartners zou er geen probleem Verhofstadt bestaan van die omvang. In deze ligt de verantwoordelijkheid niet bij de kiezer die de liberalen sjoemelaars bij elke stembusgang afzweren. Maar sommige partijen blijven desondanks de OVLD onderdak en lucratieve posten aanbieden tegen alle morele logica in. Op welke planeet leven de vrienden partijvoorzitters van Guy Verhofstadt?

  6. Deze aantijgingen zijn zeer juist maar komen wel heel laat. Ongelofelijk hoe deze man zijn gangen kon gaan met in zijn zog heel wat andere ’top’ liberalen. Een kleine troost is dat het in Nederland nog erger is dan hier want daar helpt ’teflon’ Mark Rutte het land helemaal naar de afgrond. Alles voor de macht maar dat zal keihard worden afgestraft bij de volgende verkiezingen dat is vrijwel zeker.

  7. Dan wordt de snel Belg wet nog vergeten, wat heeft ons dat allemaal niet gekost. Migratie kost miljarden en brengt weinig op. De meesten integreren niet, spreken de taal amper en zelfs met de tweede en derde generatie lukt het niet op school. Overvolle gevangenissen, een leger werklozen waarvoor we geen job vinden, het lerarentekort, criminaliteit (kijk maar naar Antwerpen en Brussel), aanslagen en noem maar op, dat is de dank die we krijgen voor onze gulheid. Ze zijn niet allemaal zo, maar helaas velen wel.

  8. Wat is eigenlijk het verschil tussen VLD-er Verhofstadt en VLD-er De Croo? Beiden gingen op de buik bij Groen/Ecolo e.a omwille van het premierschap .De ene voor het verwerven van zijn Toscaans landgoed en de ander voor het versieren van een of andere dik betaalde internationale job .Het landgoed zal dan later volgen wellicht!!

Plaats een reactie

Delen