Gert Verhulst door het stof na heisa rond 'De tafel van vier': "Dat het 'n-woord' zo extreem gevoelig ligt, daaraan heb ik me mispakt"

Gert Verhulst. Photo News

Uncategorized

Gert Verhulst door het stof na heisa rond ‘De tafel van vier’: “Dat het ‘n-woord’ zo extreem gevoelig ligt, daaraan heb ik me mispakt”

Anton Schelfaut

Gert Verhulst heeft in een interview met HLN gereageerd op de heisa die is ontstaan rond ‘De tafel van vier’, het nieuwe praatprogramma van de Studio 100-baas. In de eerste aflevering werd tijdens een discussie over woke herhaaldelijk het woord ‘neger’ gebruikt, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

https://redactie.palnws.be/2022/09/de-tafel-van-vier-redacteur-stapt-op-na-heisa/

In het interview benadrukt Verhulst dat hij het debat over woke heeft proberen te voeren om tot wederzijds begrip te komen. “Het is de bedoeling van het programma om mensen te verbinden en daarvoor moet je elkaar begrijpen”, legt hij uit. “Ik wilde duidelijk maken dat veel mensen het ‘n-woord’ gebruiken zonder enige racistische bijbedoeling en dat de overkant dat moet begrijpen. Daarnaast probeerde ik uit te leggen dat de overkant dan ook moet begrijpen waarom dat ‘n-woord’ zo gevoelig ligt. Maar dat het zo extreem gevoelig ligt, daaraan heb ik me ook mispakt.”

“Leer het ons begrijpen”, zo vat Verhulst de opzet van ‘De tafel van vier’ samen. “En dan ben ik van mening dat als je het over iets hebt, dat je het kind bij zijn naam moet noemen. De manier waarop, de toon, en het gebruik zelf, daar hebben we duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Dat geef ik toe. Ik heb daar mensen mee gekwetst en erger dan ik het me vooraf kon inbeelden.”

Verder wijst Verhulst erop dat hij het ‘n-woord’ in zijn privéleven al 30 jaar niet meer gebruikt. “Waarom zou ik? Ik wil alleen maar zeggen dat wie het nog gebruikt – zoals de generatie van mijn ouders – niet meteen in de racistische hoek moet. Heb ook wat begrip voor zo’n mensen.”

Trump van de talkshows

Heel wat mensen proberen Verhulst nu het etiket van ‘extreemrechts’ op te plakken, om hem zo het zwijgen op te leggen. “Bij veel mensen marcheert dat, maar niet bij mij”, klinkt het stellig. “Meteen dat etiket erop plakken, da’s zo oneerlijk. Het laatste wat ik wil is de Trump van de talkshows worden hé, laat dat duidelijk zijn. Maar ik ben opgevoed met dat je alles mag zeggen en denken met respect voor de mensen.”

Tot slot benadrukt Verhulst, die al 35 jaar op tv komt en 200 keer te gast was in een talkshow, dat tv een weerspiegeling moet zijn van de realiteit. “Je wilt niet weten hoe vaak je in de foyer dingen hoort met het zinnetje ‘maar dat ga ik straks niet zeggen, want dat is niet goed voor mijn carrière’. Dan begint de opname en dan klinkt er een heel ander verhaal. Na afloop krijg je dan de echte mening. Dan denk ik: wat een hypocriet gedoe. Door gesprekken weg te houden van het scherm los je ten eerste de problemen niet op en ten tweede: er zijn duizend andere wegen sinds het internet om een boodschap toch bij mensen te krijgen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Gert Verhulst door het stof na heisa rond ‘De tafel van vier’: “Dat het ‘n-woord’ zo extreem gevoelig ligt, daaraan heb ik me mispakt””

 1. Beste Mr Verhulst,

  Trek het u niet aan.
  ‘Nègre’in het Frans klinkt hard.
  ‘Negro spiritual ‘ in het Engels klinkt muzikaal.
  ‘Neger’in het Nederlands is neutraal.
  Hoe ze het zeggen in het Chinees weet ik niet.

  Een ‘zwartje’klinkt sexistisch, mogelijks.

  ‘Bruine’zeggen tegen een Marrokaan wordt ervaren door hen als racistisch.

  Als ze mij beschouwen als een ‘bleekschijter’of een ‘varkensvleesliefhebber’dan geef ik een glimlach.

  U hoeft uw boodschap op geen enkel moment te kaderen .
  Fijne zondag.

 2. Hij kan beter laten zien dat hij ballen aan zen lijf heeft door géén excuses te geven. Het woord neger is géén scheldwoord maar een doodgewone verwijzing naar een ras. Negerinnetetten is dan weer een verwijzing naar snoepgoed. Dat zal bij mij zo blijven en nooit veranderen. Weg met die wokezeveraars, aha.

 3. “Het is de bedoeling van het programma om mensen te verbinden en daarvoor moet je elkaar begrijpen”, ‘Je wilt niet weten hoe vaak je in de foyer dingen hoort met het zinnetje ‘maar dat ga ik straks niet zeggen, want dat is niet goed voor mijn carrière’ (texto).
  Praten over politiek of religie pleegt men niet te doen als men polemieken vreest of wil vermijden. Wie dat niet beseft gaat op zijn bek. Los hiervan, begrijp ik de heisa over het n-woord niet. Een zwarte is per definitie niet louter gerelateerd met een Afrikaan, want dan zou men het bestaan van bruine en blanke Afrikanen of bijvoorbeeld zwarte Amerikanen ontkennen. Citaat uit Wikipedia: “Neger is een aanduiding voor een lid van een groep donkerhuidige mensen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Afrika ten zuiden van de Sahara. Lange tijd was het een relatief neutraal woord, maar sinds het eind van de 20e en het begin van de 21e eeuw wordt het door een deel (sic) van de samenleving als beledigend en racistisch ervaren. Tot slot een tip voor de presentator van de “De tafel van vier”: In het liberale Vlaanderen en Vivaldi België is sowieso geen ruimte voor het voeren van open controversiële debatten met wederzijds respect voor de verschillende opinies. Het legioen beleidspolitici dat het koninkrijk telt is van nature allergisch voor andere geluiden die als deviant en bedreigend voor hun politieke carrière worden beschouwd.
  Dissidenten worden bij ons nog altijd als pestlijders beschimpt en achter een cordon sanitaire geplaatst. In Vlaanderen en België heerst nog altijd een latente politieke burgeroorlog. Leopold III heeft destijds zijn onderdanen gewaarschuwd voor die valstrik. Het heeft niet mogen baten. Haat en zelfhaat zit nu eenmaal in het DNA van de Belgen. Zelfs een bloementuil plaatsen op het graf van een oorlogsslachtoffer leidt al tot represailles. En die onverdraagzaamheid wordt dagelijks gevoed door de hogepriesters van de media en de politieke peetvaders.

 4. “… want dat is niet goed voor mijn carrière”. Hypocriet gedoe? Inderdaad! Maar helaas is het zo wie niet mee heult met dit hypocriet gedoe in vele gevallen een kruis kan maken over zijn/haar carrière want de mainstream media, de vakbonden, de meeste scholen en noem maar op, dulden geen vrije meningsuiting die ingaat tegen wat de “vermeende” meerderheid denkt. Probeer maar eens als (ex) Vlaams Belanger bij het ABVV, ACV, een krant, TV, enzovoort enzoverder, een topfunctie te versieren, zelfs als men de beste papieren (behalve de VB-lidkaart) kan voorleggen. Dàt zou ik graag eens willen zeggen in Geerts programma.

 5. Waarom je laten zot maken door een handvol hardroepers, die als enige bedoeling hebben “onze cultuur kapot maken”?
  Dat deze hardroepers gesteund worden door onze leugenpers, weten we ondertussen wel al.

 6. Hoezo “extreem gevoelig” ? Waarschijnlijk wel bij door politiek-correcte indoctrinatie mismeesterde naïevelingen maar geenszins bij objectief-correct constaterende, onbenevelde geesten.

 7. Leer nu eindelijk eens dat, zonder medewerking (=medeplichtigheid) van de MSM, de pocowoko-waanzin alleen op het internet zijn haatboodschappen kan blijven tentoonspreiden.
  Het pocowoko-motto is: “laat ze ons maar vrezen, als ze ons maar haten” (geparafrase van een citaat dat wordt toegeschreven aan Caligula; het is dus een goeie die het zegt).
  Het beste verweer tegen de pocowoko-dictatuur is de producten van de MSM ‘links’ te laten liggen, er niet voor te betalen en de politiekers onder druk te zetten er geen subsidies of faciliteiten meer aan toe te kennen. Een hele opgave, maar elk uitstel is onomkeerbaar tijdverlies.

 8. ik denk niet dat veel negers geïnteresseerd zijn in zijn programma. Het zullen weer de groene lange tenen zijn, die hel en verdoemenis schreeuwen. Maar de blanken zwart maken is in hun ogen tof en verrijkend. Dat die linkiewokies snel naar Afrika emigreren. Daar zullen zij zich goed kunnen amuseren met hun haatboodschappen.

 9. Ik vraag me af wie negers aangepraat heeft om verontwaardigd te zijn over dit woord. Uiteindelijk zou het een geuzennaam kunnen zijn. Vooropgesteld dat negers zich kunnen onttrekken aan de slachtofferrol, die hen wordt aangepraat door een kudde van hardroepende, inconsequente progressieven, die onder andere “me too” roepen maar dan wel fundamentalistische religies met hoofddoek promoten. Om maar niet te spreken over de dictatoriale neigingen van dat volkje.

Plaats een reactie

Delen