Huisbankier Belfius legt Wallonië strengere voorwaarden op

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Huisbankier Belfius legt Wallonië strengere voorwaarden op

Belga Press Agency

Belfius wil een contract met het Waals Gewest maar maximaal twee jaar verlengen. Als huisbankier heeft het geen goed oog in de penibele financiële toestand van Wallonië en de opmars van de extreemlinkse partij PTB. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Via zijn voorgangers Gemeentekrediet en Dexia geldt Belfius al ruim dertig jaar als huisbankier van het Waals Gewest. De kassierscontracten worden daarbij regelmatig voor meerdere jaren verlengd. Maar tijdens de huidige onderhandelingen met Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) en minister van Begroting Adrien Dolimont (MR) stelt Belfius zich strenger op en overweegt de bank het volgende contract voor hooguit twee jaar te verlengen.

Net tot aan de volgende regionale verkiezingen van 2024, en dat is niet toevallig. “Dat laat de bank toe in te schatten hoe de volgende regering de oplopende schuldgraad in de regio kan wegwerken”, zegt een bron dicht bij de onderhandelingen. “Het wapent Belfius ook tegen een eventuele deelname van de PTB aan die nieuwe regering.”

Overheidsschuld van 50 miljard euro tegen 2030

Wallonië stevent tegen 2030 af op een overheidsschuld van 50 miljard euro. De staatsbank loopt een flink finan­cieel risico omdat ze heel veel leningen aan het Waals Gewest heeft verstrekt, zegt een bron. Gevraagd naar een reactie zegt Belfius alleen dat wordt nagedacht over de voorwaarden die gekoppeld zijn aan een eventuele verlenging van de kassierscontracten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Huisbankier Belfius legt Wallonië strengere voorwaarden op”

  1. Wallobrux staat voor een financiële ramp. Zoveel is duidelijk. Als ze het nu ook al openlijk bevestigen bij het Belgisch gerichte Belfius ! In hoeverre zal Vlaanderen mee moeten opdraaien voor de fratsen, het verkeerd begrepen en uit de hand gelopen dienstbetoon in Franstalig België en de onwil aldaar om er iets aan te doen wordt een probleem voor onze kinderen, kleinkinderen en blijkbaar ook al voor onze achterkleinkinderen. Het komt daar nooit meer goed. Tenzij ze Vlaanderen kunnen blijven gebruiken als wingewest. Zeg maar kolonie !

  2. Huisbankier Belfius legt Wallonië strengere voorwaarden op (sic). De Belgen legt de Waalse regering voorwaarden op. Chapeau ! Dat hebben de Vlaamse politieke mossels (N-VA op kop) nog nooit durven presteren. Een volk (de Vlamingen) dat voor zijn rechten niet durft op te komen heeft geen recht op respect. Het Vlaamse volk dwingen hard te werken om een deel van de vrucht van zijn arbeid te verkassen, onder vorm van kapitaalvlucht zonder interesten, naar de Waalse socialistische parvenus is diefstal. De Vlaamse verantwoordelijke politici horen achter de tralies wegens belastingfraude en collaboratie.

  3. Weinigen zullen ontkennen dat de Vlamingen extra belastingen betalen die verdwijnen in de bodemloze putten van de PS regeringen in Bruxelles en la Wallonie. Weinigen zullen begrijpen waarom de Vlaamse regering en het Vlaams parlement zich medeplichtig maken aan die dubieuze koehandel. Vlaamse belastingbetalers worden nolens volens gedwongen door hun verkozenen om een deel van hun inkomen en welvaart af te staan aan de Waalse PS incorporation met een Agusta verleden. Hoeveel uren arbeid spenderen de Vlamingen per maand aan alimentatie belastingen ten voordele van de Waalse en Brusselse socialisten? En misschien dat onze Vlaamse leiders tussendoor stiekum nog een graantje meepikken. Hoe kan een integer Vlaams politicus de ogen sluiten, laat staan de ze schandalige parktijken goedkeuren. Stop geldtransferten naar Wallonië en Bruxelles en vervang ze door leningen van kapitaal gekoppeld aan interesten. Zelfverrijking door de socialisten (PS) met Vlaams belastinggeld moet illico stoppen. Vlamingen stem in 2024 niet langer voor politici die u bestelen.

Plaats een reactie

Delen