Kamala Harris prijst "bondgenootschap met Noord-Korea" in toespraak

Kamala Harris. Shuterstock

Uncategorized

Kamala Harris prijst “bondgenootschap met Noord-Korea” in toespraak

Carl Deconinck

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft tijdens een diplomatiek bezoek aan Zuid-Korea een verbale uitschuiver gemaakt. In een toespraak prees ze de relatie met Noord-Korea, terwijl de communistische dictatuur en de Verenigde Staten net erg vijandig staan tegenover elkaar.

Nadat Amerikaans president Joe Biden eerder al voor ophef zorgde door in een toespraak te informeren naar de afwezigheid van een overleden Congreslid, ging nu ook vicepresident Kamala Harris even de mist in. Terwijl de VS, Japan en Zuid-Korea militaire oefeningen houden in de regio en Noord-Korea raketten test om eventueel nucleaire wapens af te kunnen vuren, bezocht Harris de gedemilitariseerde zone om de bondgenoten een hart onder de riem te steken. Het Witte Huis wil zo tonen dat het mee zal helpen aan de verdediging van Zuid-Korea.

In een toespraak sprak Harris echter over “de zeer belangrijke relatie, het bondgenootschap met de Republiek Noord-Korea”. De beelden van de uitschuiver gingen snel viraal en werden al meer dan 4 miljoen keer bekeken in minder dan een dag tijd.

(Lees verder onder de tweet.)

Spottende reacties

Op sociale media regende het spottende reacties. Chen Weihua, journalist bij China Daily, veinsde verbazing: “Wauw. De VS en Noord-Korea zijn nu bondgenoten. Goed voor de wereldvrede.”

“Als de Dems besluiten dat Biden in 2024 niet hun man is, zullen ze niet naar Kamala Harris kijken als de kandidaat”, zei columnist Brian Lilley. “Dit is iets dat rechtstreeks uit een aflevering van Veep komt – waarin de Amerikaanse alliantie met Noord-Korea wordt geprezen?”

Nile Gardiner, voormalig assistent van Margaret Thatcher, reageerde: “Kamala Harris is monumentaal ongeschikt om vicepresident van de Verenigde Staten te zijn.” “Haar pure onwetendheid op het internationale toneel, volledig gebrek aan beleidskennis en frequente blunders zijn een schande voor de supermacht van de wereld”, voegde hij eraan toe.

“Onze president ziet dode mensen”, zei radiopresentator Erick Erickson. “Deze vicepresident ziet Noord-Korea als een bondgenoot, en de media zeggen allemaal: ‘Nou, ze zijn geen Trump, dus het is allemaal oké.'”

De gepensioneerde Amerikaanse diplomaat Alberto Miguel Fernandez reageerde: “Diplomatie is terug, baby. Blijkbaar zijn we in Korea onder de regering-Biden van kant gewisseld en niemand heeft het ons verteld. In tegenstelling tot haar baas kan ze geen gevorderde ouderdom claimen als verdediging.”

https://redactie.palnws.be/2022/05/toespraak-kamala-harris-opnieuw-op-spot-onthaald/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Kamala Harris prijst “bondgenootschap met Noord-Korea” in toespraak”

  1. Dat men Harris omschrijft als ’te stom om te helpen donderen’ zal niet ver bezijden de waarheid zijn. Het zegt veel over de USA heden ten dagen als zo iemand vice-president is. Maar er is meer. Ben ik nu de enige die plaatsvervangende schaamte ervaar als ik zie wat men Joe Biden aandoet.
    Iedereen maakt het mee in eigen familie kring, een persoon die aftakelt. Het is niet alleen moeilijk om dragen voor de persoon zelf maar ook voor de familie. Zij kunnen dan enkel zorgen voor liefde, warmte en bijstand voor de persoon in kwestie.
    Wat men Biden aandoet kan ik enkel omschrijven als ‘een mishandeling van een persoon in nood’. Ik neem er geen woord van terug.

  2. Er zou niet alleen een leeftijdsgrens moeten staan op het opnemen van openbare functies, maar daarbij ook een volledig openbare en onafhankelijke screening op de geestelijke gezondheid en het verstandelijk vermogen van gezagsdragers en opnemers van openbare ambten. Ook in B zou zoiets eigenaardige resultaten kunnen opleveren. Denken we maar even aan de monarchie waar zowat iedereen zijn twijfels over heeft, alhoewel het volgens zeggen een F-16 piloot zou zijn, en dat ondanks zijn scholing in het volledig afgeschermde milieu van Zevenkerken (waarom daar ?). Vele mandatarissen op Vlaams en Federaal niveau slagen er zelfs niet meer in hun geestelijke aftakeling verborgen te houden, en waarom zouden ze ook, ze zijn toch verkozen voor de volle duur van hun ambtsperiode. Dit is geen kritiek op deze verstandelijk onvermogenden, maar gewoon een vaststelling die iedereen aan het denken zou moeten zetten over zijn eigen mentale capaciteiten. Misschien zouden er zo zelfs een paar Poetins minder rondlopen.

  3. En zoals we ondertussen gewend zijn hoor je niet bij de Vlaamse Rode Televisie niks over! Mocht dit een uitspraak van Trump zijn geweest had linkspijper Soenens hier een ganse week reportages aan gewijd.

Plaats een reactie

Delen