Foto: N-VA Temse

Uncategorized

Lieve Truyman, niet Maaike De Vreese, volgt Valerie Van Peel op als ondervoorzitster van N-VA

Wannes Neukermans

Lieve Truyman is de nieuwe ondervoorzitter bij N-VA. Ze werd vandaag op de partijraad met 54 procent van de stemmen verkozen. De 41-jarige schepen uit Temse nam het op tegen Vlaams parlementslid Maaike De Vreese. Truyman volgt als ondervoorzitter Valerie Van Peel op, die in juni haar afscheid aankondigde. Truyman vormt samen met Steven Vandeput het nieuwe ondervoorzittersduo bij N-VA.

In juni kondigde Valerie Van Peel haar afscheid uit de politiek aan. Ze stopte toen met onmiddellijke ingang als ondervoorzitter en zal zich na haar mandaat ook niet meer verkiesbaar stellen in de Kamer. Van Peel zegt gefrustreerd te zijn door een politiek systeem dat “muurvast” zit. De concrete aanleiding was het verwerpen van haar wetsvoorstel dat asbestslachtoffers het recht zou geven om niet alleen een vergoeding te krijgen van het asbestfonds, maar om ook een rechtszaak in te spannen tegen de producenten.

Dicht bij de mensen

Lieve Truyman volgt haar nu dus op. De 41-jarige is schepen in Temse en vindt het allesbehalve een nadeel dat ze geen nationaal mandaat heeft. ” “Politiek wordt op verschillende niveaus bedreven en een lokaal sta je dicht bij de mensen. Ik heb me kandidaat gesteld uit passie voor de partij en we zien wel wat het wordt”, legt ze uit.

Maaike De Vreese is Vlaams Parlementslid, en vooraf werd verwacht dat zij de ondervoorzittersverkiezingen zou winnen. Ze werkte voor haar eigen verkiezing als veiligheidsadviseur en stafmedewerker op het kabinet van Asiel en Migratie, toen Theo Francken er staatssecretaris was.

Lees ook:

https://palnws.be/2022/06/je-zal-maar-parlementslid-zijn/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Lieve Truyman, niet Maaike De Vreese, volgt Valerie Van Peel op als ondervoorzitster van N-VA”

  1. Men laat geen kans onbenut om Theo stokken in de wielen te steken.
    Waar gaat dat eindigen bij de NVA? Gaan ze een nieuw ID-21 worden?
    Links en woke, daar hebben de Vlamingen hun buik van vol.

Plaats een reactie

Delen