Vincent Van Quickenborne (foto: Belga)

Uncategorized

Minister Van Quickenborne onder verhoogde waakzaamheid na vondst wagen met explosieven en vuurwapens aan woning

Wannes Neukermans

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) staat onder fel verhoogde waakzaamheid nadat er een auto met Nederlandse nummerplaten met onder andere vuurwapens en explosieven aan zijn woning in Kortrijk werd gevonden. Dat meldt HLN.be.

“Het federaal parket werd op de hoogte gebracht van een mogelijke dreiging op de persoon van de minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne”, zegt het parket. “Er werd onmiddellijk een onderzoek opgestart en toevertrouwd aan een onderzoeksrechter van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. Uit de eerste elementen van dat onderzoek bleek al vlug dat deze dreiging diende ernstig genomen te worden.”

Vrijdagochtend werd er naar verluidt een verdachte auto opgemerkt in de onmiddellijke omgeving van de woning van Van Quickenborne, in een villawijk aan de rand van Kortrijk. HLN meldt dat er in het voertuig enkele Kalasjnikovs, explosief materiaal en enkele gasflessen zaten. Alle bevoegde instanties, waaronder het OCAD dat nagaat in hoeverre ons land wordt blootgesteld aan terroristische en extremistische dreigingen, werden gealarmeerd.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/06/zuhal-demir-krijgt-politiebewaking-na-bedreigingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Minister Van Quickenborne onder verhoogde waakzaamheid na vondst wagen met explosieven en vuurwapens aan woning”

  1. het is jammer dat die Nederlandse politie zo alert was en is.Hier zou niemand een traan verpinken voor quickie-stickie.Het OCAD heeft zich vergist,het waren geen extreem rechtse of Vlaams Belangers maar vriendjes van hem,met een kleurtje en een baardje.Of zou JC verrezen zijn zoals Lazarus.Ik denk dat BDW gelijk heeft.

  2. Voor alle duidelijkheid, het is vreselijk als iemand dit overkomt, dit wenst je niemand toe. Maar het is wel opmerkelijk dat nu het kot te klein is in alle kranten maar bij de vondst van de 20 kilo bij Amirke iedereen eens de schouder ophaalde (de politiekers en de kranten in de eerste plaats). Zoiets van ach, Marokkanen zijn daar nu eenmaal mee bezig. Laat ons overgaan tot de orde van de dag. Dat zal hun zuur opbreken, de man in de straat heeft het gehad met de zachte aanpak omdat men gewoon niet durft doorpakken omdat het voor 99 percent aanhangers zijn van de ‘godsdienst van de vrede’. Eigen schuld dikke bult.

  3. Ik heb eens even gegoogeld en opgezocht wat voor een wapenwet ze in Nederland hebben! Het komt erop neer dat je in Nederland als burger geen wapens mag bezitten en/of handelingen ermee uitvoeren.Er zijn enkele uitzonderingen sportschutters,jagers etc…Het ging hem dus over een voertuig met Nederlandse nummerplaten! De wapens waren AK-47,hetzelfde wapen dat hier in België/Europa wordt gebruikt door gasten die minder nobele bedoelingen hebben!Hetzelfde soort gasten dat na zes jaar niet in de fameuze kooi wil plaatsnemen omdat dit volgens hun advocaten enkel voor beesten is. Waar is de tijd dat vermeende collaborateurs in ’44 te Antwerpen in de (lege) leeuwenkooien werden gestampt.Herinneren we ons de schietpartij met Tsjetsjenen te Luik waar nooit geen gevolg werd aan gegeven!?Mede dankzij Bertje den Bleiter moesten wij als burger al onze wapens binnenleveren,terwijl gespuis allerhande van wapens veranderen zoals een brave huisvader van sokken.Toen JC op de vlucht was teisterde Q ons televisiescherm dagelijks met een update over het wapentuig dat hij ” meegenomen/geleend ” had! Extreemrechts ging volgens onze staatszender een staatsgreep plegen en uit onze buurlanden werden versterking aangevoerd!?Het moet toch wel erg frustrerend zijn voor het OCAD dat het hier over geen rechtsextremisten met gestrekte arm gaat! Moest Freddy Thielemans nog burgemeester van Brussel zijn noemde hij dit een fait divers!?

  4. Laat politici van zulk allooi maar eens voelen dat ze niet ongenaakbaar zijn. Ik heb er lol in, Q heeft me 2 jaar geleden in de cel laten steken omdat ik als klokkenluider de bewijzen heb dat zijn politieke vriendjes corrupt zijn en vandaar de intimidatie van Q, hopelijk voelt die net hetzelfde nu.

  5. Fake news ? Een verdachte auto opgemerkt in de onmiddellijke omgeving van de woning van Van Quickenborne (texto). Waarom krijgen we geen duiding over het begrip “onmiddellijke omgeving”? Hoeveel meter of kilometer van zijn villa/kasteeel? Waarom en door wie werd dat voertuig met zijn lading daar achtergelaten? De link met van Quickeldinges is dus helemaal niet bewezen. Niets concreets en de liberale sensatiepers maakt van een muis een olifant. Trouwens de minister van Justitie zet niet alleen met Vivaldi de grenzen open maar ook nog de gevangenisdeuren. Dus hebben de narco’s geen reden tot klagen.

Plaats een reactie

Delen